FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Lista de useri | Reguli | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlexandraPopa
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
21 - 36 ani

BannerSudori
| Cerere de munca (SUDOR - caut loc de munca) => ADAUGA ANUNT || Oferta de munca (FIRMA - caut sa angajez sudori) => ADAUGA ANUNT |
Pentru a putea adauga anunturi gratuite si a avea acces total pe forum trebuie sa va INREGISTRATI gratuit!
Spatiu Publicitar Liber
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / TOPUL ANGAJATORILOR MINCINOSI / Cum sa eviti tepele la angajarea in strainatate. Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5 Postati raspuns
Autor
Mesaj Pagini: 1
danynyo
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 922
Conform

Realitatea.net  sute de români care vor să-şi găsească un loc de muncă în străinătate cad pradă ofertelor de muncă fictive, semnează contracte de muncă ambigue şi ajung să lucreze în condiţii mizere.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), ţările în care românii au parte de cele mai multe incidente de acest gen sunt Cipru şi Marea Britanie. Liliana Bogdan, directorul Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Lucrătorilor din  cadrul ANOFM, ne spune cum putem evita situaţiile de acest tip.

1. Verifică firma de recrutare la ITM.

“Sugerăm lucrătorilor să verifice legalitatea funcţionării firmei de mediere sau a companiei la care urmează să se facă plasarea”, recomandă Liliana Bogdan. O altă recomandare importantă este aceea de a nu se achita comisioanele cerute pentru obţinerea unui loc de muncă înainte de o documentare şi de verificarea seriozităţii ofertei de muncă. “Sfătuim persoanele care apelează la serviciile de mediere oferite de o societate comercială ca, înainte de plata oricărui comision, să se adreseze inspectoratului teritorial de muncă din judeţul în care îşi are sediul firma pentru a se interesa dacă aceasta este înregistrată ca firmă de mediere”, adaugă Bogdan.

2. Citeşte atent contractul de muncă sau de mediere.

Potrivit acesteia, înainte de semnarea contractelor de muncă sau a contractelor de mediere, se recomandă analizarea atentă a acestora şi o documentare cu privire la posibilitatea angajării în statul în care se doreşte angajarea. Trebuie verificat dacă este permisă angajarea cetăţenilor români în meseria sau profesia pentru care se optează şi care sunt condiţiile de acces pe piaţa muncii, dacă este necesară obţinerea unei autorizaţii de muncă anterior începerii lucrului, cine trebuie să obţină această autorizaţie, diferite costuri.

3. Nu merge pe mâna persoanelor fizice – acestea nu au drept de intermediere.

Reprezentantul ANOFM face următoarea precizare: în situaţia în care pentru găsirea unui loc de muncă în străinătate se recurge la serviciile unui intermediar, trebuie ştiut faptul că în România persoanele fizice nu pot desfăşura activitate de mediere a forţei de muncă în străinătate.

“Pentru a desfăşura acest tip de activitate, agenţii de ocupare a forţei de muncă – persoane juridice trebuie să să dispună de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii”, explică Bogdan.

4. Cere referinţe despre experienţa firmei de recrutare.

Alte condiţii obligatorii pe care firmele de mediere trebuie să le îndeplinească sunt: dovada că au mai încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă, că deţin o bancă de date care cuprinde ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate şi că au informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor. De asemenea, aceştia trebuie să facă dovada că au mai încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă şi sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă raza căruia îşi au sediul.

5. Firmele de mediere nu au voie să perceapă onorarii şi de la angajator şi de la angajat.

“Cei care vor să muncească în străinătate ar trebui să ştie că tariful de mediere nu poate fi cerut şi de la persoana aflată în căutarea unui loc de muncă dacă tarifele serviciilor de mediere sunt încasate de la angajatorii străini”, precizează reprezentantul ANOFM.

6. Contractele de muncă trebuie să fie în limba română.

Românii care vor să lucreze în străinătate trebuie să ştie, de asemenea, că agenţii de ocupare a forţei de muncă au obligaţia de a asigura încheierea contractelor individuale de muncă şi în limba română, explică directorul ANOFM.

sursa: http://www.realitatea.net


37.2KB


_______________________________________
In viata si in natura nu-i nimic fara sudura!
http://facebook.com/forumsudori

pus acum 9 ani
E-mail | Site Citati
Adrians_78
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 34
De asemenea, atentioneaza reprezentanta Tjobs, exista numeroase oferte de munca în afara tarii din partea unor PFA-uri sau persoane fizice, lucru interzis prin lege !!!!


pus acum 8 ani
  Citati
Viktor
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 4
Salut tuturor!
O firma din Germania recruteaza sudori calificati  cu contract de munca perioada determinata. Vreau parerea celor care au lucrat in Germania referitor la remunerare 12euro/ora, program de lucru: luni-sambata (58 ore). Ce parere aveti?


pus acum 7 ani
E-mail Citati
Spetznaz
Sudor De Elita

Din: galati
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 114
viktor...eu nu am lucrat afara...dar la 12 euro/h dar mie daca mi s-ar da banii astia fara cazare si masa...as pleca din romania si as mai da si sare in urma mea....

pus acum 7 ani
  Citati
NCB STYLE
Sudor De Elita

Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 108
Numai sa fie Germana (firma),si sa-ti asigure cazare macar ca in rest te descurci cu mincarea cam 250eur/luna (fara tigari).Succes.

pus acum 7 ani
E-mail Citati
Pagini: 1   Postati raspuns
Mergi la

BannerSudori
| Cerere de munca (SUDOR - caut loc de munca) => ADAUGA ANUNT || Oferta de munca (FIRMA - caut sa angajez sudori) => ADAUGA ANUNT |
Pentru a putea adauga anunturi gratuite si a avea acces total pe forum trebuie sa va INREGISTRATI gratuit!
Spatiu Publicitar Liber