FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006 22 ani
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEELE DE SUDARE AUTOGEN, OXIGAZ / Sfat incepator lipire oxi-acetilena Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
akadark
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Va salut,

Doresc sa va cer sfatul in privinta hobiului meu de a construi biciclete de otel. Vreau a invata sa folosesc pocedeul de lipire oxi- acetenic  al cadrelor de bicicleta de otel cu ajutorul aliajului de argint si cupru (flux)
Nu sunt destul de informat, dar nu am mai auzit sa mai existe prin tara mesteri care fac asta, construit cadre bicicleta otel mufate) sau cel putin in Bucuresti si mi-ar placea sa invat de la cineva cu experinta.
Credeti ca merita ca mai intai sa cumpar kituri de unica folosinta pentru inceput? (stiu ca nu au o durata de viata mare). Am vazut ca exista kituri portabile cu tuburi reincarbabile de 5l sau 10l, dar cam costa. Stiti daca se pot inchiria astfel de kituri? Orice sfat in orice directie e bine venit.

Multumesc si spor la sudat


pus acum 13 ani
   
Adrians_78
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 34
Nu te-as sfatui sa o faci in procedeul asta,....in primul rand timpu de incalzire al partilor intr-un cadru de bicicleta este prea mare pentru astfel de structura si duce la deformarea ei. Am vazut incercat, iar cadrul la final a suferit torsiuni iremediabile pentru asi mai pastra axa.  Asta, daca nu vrei sa faci exponate,..dar pentru uz nu ai mari sanse. Sper sa fi primu    succes 

pus acum 12 ani
   
akadark
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Salutare, 

@Adrian_78
Am inceput sa fac teste cu torta si inca ma chinui sa controlez temperatura, sa nu ard fluxul si metalul dar e destul de greu pana o sa controlez asta maia les ca invat singur.
Trebuie sa ajung sa pot face asta, dar inca nu am gasit pe cineva de la care sa invat aici in Bucuresti.
Imi puteti recomanda un loc unde se poate invata brazarea?



Aici foloseste brazarea cu aliaj de cupru si la o temperatura mare. Este cea mai veche tehnica folosita la bicicletele de otel si cea mai dificila datorita temperaturii mari la care se lucreaza. Aici trebuie sa ajung si eu
  aici se foloseste brazare cu aliaj de argint 56% fara cadmiu. Tehnica e mai usoara, temperatura mai mica si pericolul distorsiuniilor e minim. E tehnica folosita in zilele astea cel mai des de constructorii de biciclete americani mai ales. Dezavantazul este ca aliajul e destul de scump la noi.

Numai bine,


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la