FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Elena01 pe Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Braila
cauta Barbat
19 - 31 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / PROBLEME SI DISCUTII TEHNICE GENERALE / Explicatii despre craituire. Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
constantin2011
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 4
Se poate ca nimeni sa nu stie despre acest procedeu?Mai ales experi in sudura.

pus acum 12 ani
   
constantin2011
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 4
scuze de dactilografiere

pus acum 12 ani
   
constantin2011
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 4
ms.

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Bafta tuturor. Am inteles..... prin electrodul de grafit circula,aerul ca fraierul si gata......unde se pot gasii acele aparate cu plasma??in ce santier? fratilor hai sa ne trezim,ca in magazinele de profil, le putem gasii dar la locurile de munca nu.Apropo dar electrozi ca cei de sudura se gasesc pt.craituit? sanatate

_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Salut baieti.
   Asa este am fost cam sarcastic,dar pe bune am ris citind acele rinduri.Asta pt.ca in industria navala unde nu se foloseste ceramica,este obligatoriu sa se intervina cu Craituirea pt.sudurile cap la cap.La craituire se foloseste un cleste special unde prin mufe ( mama si tata ) se leaga cablul electric iar cablul este apoi legat la redresor-ul de sudura (closca de la pui, pe direct) deoarece nu intotdeauna amperajul unui pui  poate fi atit de mare incit sa ajute la acest procedeu.Apoi la clestele pt. craituit se mai leaga un furtun pt.aer care poate fi oprit printr-un robinet ce se afla pozitionat pe clestele respectiv.Aerul nu circula prin carbunele de grafit ci pe linga el,prin niste gauri mici pozitionate astfel incit in momentul cind se face masa, aerul sufla cu putere metalul respectiv care trebuie indepartat de pe cusatura ( sudura-cuplarea ) respectiva,lasind in urma un sanfren destul de curat care poate fi apoi apoi finalizat,prin procedeul de sudura existent la fata locului.In majoritatea cazurilor dupa craituire,se trece cu polizorul,ca in momentul verificarii de catre Q,C,sa nu existe reveniri asupra procedeelor deja efectuate.Despre acest procedeu se mai pot spune multe lucruri dar astept intrebarile respective.Bfta si numai bine.
   Dar sa nu uitati un lucru nu toti sudorii pot craitui ca acest procedeu sa iasa S.T.A.S.


_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
suediadid
Sudor Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 37
lucrez de ceva timp in suedia in santier naval,se foloseste craituire,dar acum sunt masti cu aer. Am lucrat ceva timp imbarcat pe nave ,am facut o reparatie in japonia ,avea costum de cosmonaut, cu aer conditionat, cu radio si cred ca nu ar fi o proplema de sanatate

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Daca voi,credeti asta???meseriasi sunte-ti.....de ce? cum poti sa spui ca totusi acest procedeu,ascunde neputinta sudorului de a face ceva corect???asta este??? ma-ti convins ca sunteti meseriasi.Fratii mei unde nu se sudeaza pe ceramica (mai ales la etans )se craituieste Cu alte cuvinte........ goagal,nu va spune ce stim,NOI meseriasii,,,.

_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Chiar atita prostie poate fi????baaaaa, da craituirea este obligatorie...maI ales cind un lacatus face cuplarea,de ca.......t si la etans????cum? ce faceti mai inginerilor???????Voi sudati cu ce?????
   P.S. Ramine-ti asa cum sunte-ti dar nu obligati......ca toti sa fie ca voi....


_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Salut
Tester ai grija ca-mi schimbi impresia,craituirea se face pt.scoaterea radacinii......de ce???si unde? pt.ce???din citi sunte-ti nu face-ti cit mine, practica nu goagal,ca vanghelie nu sunteem la reVenghelioane????hii,hiii,


_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
Welding Recruitment
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 14
Salut Sudori!!!

Dupa cum am promis in alt topic din acest forum ca nu mai intervin cu alte comenturi si cu toate astea nu ma pot abtine.

Deci sa stabilim de la inceput definitia procedeului de craituire si mai departe continuam cu folosirea lui in diferite cazuri.

Sa incepem asa cum am spus mai sus cu definitia acestui procedeu.

Este cunoscută sub denumirea de tăiere cu arc electric şi aer comprimat (arc-aer) sau electropneumatic.

Operaţia se bazează pe topirea metalului de către un arc electric întreţinut între capătul unui electrodfuzibil şi piesă, urmată de evacuarea metalului topit prin acţiunea mecanică a unui jet de aer comprimat dirijat paralel cu electrodul.


Electrozii sunt din cărbune grafitat cupraţi la exterior pentru o mai bună conductibilitate electrică.

Procedeul poate fi utilizat pentru:

- debitarea metalelor

- pregătirea tablelor subţiri în vederea sudării

- crăiţuirea rădăcinii cordoanelor de sudură în scopul eliminării defectelor catacteristice primului strat de sudură

- crăiţuirea cordoanelor de sudură în vederea eliminării defectelor interne depistate la controlulradiografic sau ultrasonic

- crăiţuirea defectelor de turnare

Crăiţuirea se realizează prin deplasarea uniformă a electrodului de cărbune, înclinat înainte la un unghi de 30 - 45ş.

Lungimea electrodului de la vârf până la locul de prindere în portelectrod trebuie să fiede 100 – 120 mm iar diametrul poate fi: 6; 8; 10; 12 mm.

Viteza de tăiere se alege în funcţie de adâncimea canalul de realizat. La un regim ales corect, suprafaţacanalului este netedă strălucitoare şi metalul topit se îndepărtează uşor.

Canalul rezultat după îndepărtarea defectului trebuie să aibă o prelucrare în formă de “barcă” cufundul rotunjit şi marginile înclinate pentru a permite o continuitate corespunzătoare cu sudura iniţială.

După crăiţuire canalul se polizează obligatoriu pentru îndepărtarea resturilor de cărbune.

Felul curentului

– se crăiţuieşte în curent continuu, cu polaritate inversă (polul ”+„ la electrod).


Deci Tester33 ai cam incurcat unele chestii in ultimul comentariu lasat de tine.


Polizarea zonelor crăiţuite se face pentru :
1-îndreptarea suprafeţei neregulate ,
2-îndepărtarea zonei de suprafaţă,zonă care are acum o compoziţie chimică modificată şi o structură ceva mai dură decât cea a  metalului de bază
3-îndepărtarea microfisurilor (amorse de fisură care apar după crăiţuire şi pe care nu le vedem cu ochiul liber.

1-Cum poti indrepta o suprafata cu polizorul dupa ce ai craituit?
Deci acest procedeu se foloseste pt eliminarea sudurii de pe samfrenul de sudura nici decum sa depuna. Deci el nu sudeaza ...acest procedeu ia sudura pe pe samfren deci nu ai cum sa indrepti ceva cu polizorul odata ce nu mai este acolo...poti repara cu polizorul un metal depus...dar sa il indrepti cu polizorul cand el nu mai este acolo....chiar nu imi dau seama cum poti face asta.   Si sa indrepti o suprafata nu mai ai cum...sa faci asta cu polizorul odata ce ai mers ca sarpele pe cordonul de sudura. Deci acest procedeu este foarte greu de executat si necesita destula indemanare.

2- Sa indepartezi zona de suprafata...nu prea vad rostul odata ce poti folosi craituirea fara nici un fel de probleme.
Poti folosi polizorul ca sa cureti samfrenul de zgura lasata in urma trecerii electrodului de carbune si suprafata cordonului trebuie sa fie curata si sa aiba luciu metalic dupa care se trece la verificarea lui de catre QC si Ok-ul lui sa se inceapa mai departe sudura.

3- Aici e la fel ca la punctul 1- nu ai ce microfisuri sa elimini odata ce ai trecut cu electrodul de carbune nu mai ai ce sa elimini.
Nu raman microfisuri si daca ar fi cu un amperaj destul de mare ele se topesc si sunt eliminate de baia de metal automat cand se ajunge in dreptul acestora...deci nu este nevoie de polizor daca ai craituit ...se foloseste numai in cazul in care ramane zgura de la craituit in cordonul de sudura.

Craituitul se foloseste in general in domeniul naval...nu am auzit vre-un sudor sa foloseasca acest procedeu la scoaterea radacinii la teava sau in alta industrie.

De obicei acest procedeu se cere foarte mult in santierele navale si in industria platformelor si in unele cazuri in alte industrii unde este necesar.

Nu se foloseste pt neputinta sudorului. El se foloseste la sudurile de pereti etansi,bordajele vapoarelor unde se cere sudura 100% gama. Acolo la cuplarea proriu zisa se pune ceramica pe o parte a bordajului dupa care se sudeaza pe exterior fiind in majoritatea cazurilor condtii nefavorabile de sudat in perioada de toamna-iarna fiind vant puternic sau ploi si chiar foarte frig uneori si atunci sudura nu este foarte buna si nu din vina sudorului.
Dupa care se incepe craituirea inauntru a cuplarii pana este curatata sudura 100% dupa care se incepe sudarea prin interior dupa care este verificata cu US.LP si Raze X.

Dupa care este ok.

Deci inca odata nu este folosit acest procedeu din neputinta sudorului.
Nu cred ca etse vreun sudor care sa sudeze fara greseala si mai ales in santierele navale sau la urgente pe platforme sau vapoare care sunt in larg Off-Shore.

Nu am nimic cu nimeni de pe acest forum dar unii din sudorii de aici care sudeaza la banc 2 tevi si se cred mari maestrii...nu cred ca este corect sa trateze alti sudori cu indiferenta sau in alte moduri total ne-omenesti doar din pricina faptului ca se cred ei mari sudori. Daca sunt asa de buni sa vina intr-un santier naval sa faca o sudura cat fac alti sudori de acolo si atunci sa ridice mana in sus ca el este sudor si vrea salariu de peste 15 euro la ora doar ca este el sudor Tig sau orice alt procedeu.

Cat suntem de batrani sau cat de multa vechime avem in aceasta industrie tot ar trebuie sa mai invatam cate ceva...tehnologia se schimba si noi odata cu ea...ar trebui.

Imi cer scuze daca am deranjat si va doresc o seara buna .



pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Salut.
   tester33,eu i-mi cer scuze dar sa stii ca nici o clipa nu m-am gindit la tine,ca nu ai fi meserias intrucit cu tine pot sa ma inteleg,am vazut din raspunsurile date de tine si mi-am dat seama ca meriti sa fii ascultat,si accepta-mi inca o data scuzele mele.In acelasi timp tin sa multumesc firmei welding,care a fost cit se poate de explicita in explicatiile date.Cu respect.


_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Salut
       Acum chiar nu fac pe prostul si vreau sa pun intrebarea daca exista electrozi cu pasta ( ca cei de sudat ) dar folositi la craituit in locul celor de grafit???.


_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
Welding Recruitment
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 14

rbostan65 a scris:

Buna ziua,
De ce mai exista sudori certificati cu patrundere sudata de pe o singura parte (ss = single side), (nb = no base adica fara suport la radacina) ?
Atunci cind sudorul incepe sa sudeze inseamna ca s-a asigurat ca pregatirea rostului este conforma cu specificatia.
Daca acest sudor nu si-a cumparat autorizatia si este meserias ar trebui sa fie in stare sa faca patrunderea de pe o parte.


Pentru Welding_recruitement- polaritea nu este intotdeauna + la electrodul de grafit, exista aliaje unde putem folosi + sau - si alte aliaje unde folosim numai - la electrod.

Cele bune!
Robert



Nu contrazic ce spui mai sus dar asa este definitia craituirii cu electrod de grafit.
Nu am vazut sa se craituiasca si alte aliaje inafara de carbon.
Dar sunt curios daca a-ti incercat dumneavoastra sa craituiti cu electrodul la -  ?

Referitor la sudorii care au certificate de SS...e greu sa scoti radacina stand agatat in centura sau pe o platforma telelift la 25 de metri inaltime deasupra apei in conditii nefavorabile si sa vad daca poate cineva sa scoata radacina.
Deaasta spun ca esti sudor avansat atunci cand cunosti toate procedeele de sudura si nu daca ai sudat 2 tevi la banc si ai scos o radacina cand te asezi in ce pozitie vrei tu.

E o diferenta...multi o stiu dar putini o inteleg.

De obicei la table mai groase de 30 de mm se foloseste acest procedeu. Indiferent daca esti sudor SS sau nu.

Am avut o lucrare in Dubai la o platforma petroliera unde se construiau picioarele in hala si era tabla de 100 mm grosime.
Se suda la exterior calibru de 10 din 1+2+3 straturi dupa care in interiorul acestui picior se craituia pana aproape de fata exterioara a sudurii. Se poliza,se curata foarte bine si apoi se suda in interior....nu va mai zic calibrul ca...era latimea sudurii de 15 cm. Calculati boi calibrul.
Deasemenea nu mai spun ca se preincalzea tabla la 300 de grade Celsius si nu sudai daca era sub aceasta temperatura.
Oricum...un procedeu destul de greu pt sudorii la tabla si care o spun cu mana pe inima ca au fost niste baieti super...chiar si-au meritat fiecare banut...

Sunt tare curios daca sudorii de teava pot face asa ceva...cum era un baiat intr-un alt topic care se lauda ca un sudor la tabla nu trebuie sa aiba pretentia la un salariu echivalent cu un sudor Tig.

Dar el este capabil sa faca o astfel de sudura?

Deci ma repet..nu se foloseste in toate cazurile acest procedeu..si este folosit in mare parte in santierele navale.
Nu se foloseste peste tot in industrie.
Oricum este un procedeu care cere multa indemanare din partea sudorului..


pus acum 12 ani
   
Welding Recruitment
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 14
Pt.simplu fapt ca am gresit o litera nu vad o asa mare greseala...iar daca nimeni nu s-a sesizat sa corecteze acel articol eu oricum nu aveam cum sa o fac pt ca nu putem modifica postarile deja puse pe forum.

Nu ma " aprind" in nici un fel si cel putin nu mai mult ca tine.
Nu este o regula daca nu esti sudor sa nu ai cunostinte despre aceste procedee.
Poti avea si 50 de ani vechime in munca...daca nu ai treaba cu aceasta meserie degeaba ai experienta atatia ani.
Nu contrazic ca nu ai cunostintele necesare si experienta dar am avut in compania noastra si experimentati de peste 30 de ani vechime care nu staiu sa taie o bala...sau sa sudeze un cordon de sudura.

Oameni care au trecut prin viata ca gasca prin apa..nu zic ca ar fi cazul tau inca odata.

Si in ce ai scris mai sus ...sincer te contrazici singur.
Mai citeste articolele postate de tine ultimele mai exact sa vezi ca ce ai scris mai sus nu au nici un fel de relevanta vizavi de comentariul facut de mine.

Mare exemplu nu mi-a dat domnul Robostan...am sa il iau mai degraba ca un sfat si ca o sugestie pt viitor.
Industria santierelor navale,industria petroliera si industria aeronautica chiar sunt buricul pamantului.

Pacat ca mai esti si sudor de elita..Ce introduce în materialul de bază cărbunele de grafit?


  Introduce CARBON.?          


pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Salut robostan.
         Multe si sincere felicitari,si eu am nimerit din prostie,pachetul cu electrozi pt.craituit,din pacate nu credeam ca poate cineva sa ma contrazica,cindva,si nu am luat ce scria pe pachet,sa ma pot documenta.Oricum sa stie si cei cu goagal ca nu am facut mistou,si nici pe prostul cind am scris mai sus asa ca mucles mo...si calcinati-va electrozii mai departe.Respect Robostan.


_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Va salut.
         Aratati-mi si mie un domeniu de activitate unde se lucreaza dupa aceste diagrame?Se pot invata la cursuri fratilor, dar cind vine vorba de productie cit mai multa nu se mai iau in consideratie.Cu respect.


_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Si da, craituirea a aparut din neputinta sudorului de a face patrundere din primul strat. Neputinta poate fi data de nepricepere (lipsa de experienta) sau de imposibilitate tehnica. (pozitiii de sudare foarte grele).
Va salut din nou.
      Sa inteleg ca nu accepta unii ca pot exista altii mai de calitate ca ei???Fiecare cu meseria lui si domeniul lui, dar stiti ca si tabla de la navele vechi au un continut mic de carbon (mai mic decit necesarul ) datorita curentilor oceanici si marilor prin care acestea au navigat?.Pe burta vaporului sunt montate niste zincuri de ce?? si pt.ce?Vad ca unii se dau profesori dar aceste zincuri se monteaza si in alte parti ale navei,de ce?Sa raspunda numai cei care stiu nu preluari de pe goagal,ca deja stiu cine o sa se bage in seama fara sa stie.Oricum eu ma bucur ca prin intrebarile puse de mine,cauta pe net ce nici nu gindea atunci cind era plapumar.Respect sudorilor adevarati.
P.S.Sudura,pt ultima data iti spun daca nu este folosit suportul de ceramica CRAITUIREA ESTE OBLIGATORIE.


_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
jon_552
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 44
Nu pot traduce nimanui din Romana,in aceiasi limba.Si nu uita "nu fac abatere de la calitate"iar diagramele tale nu le contest dar pe un sudor nu prea il ajuta.Oricum ai devenit demn de a fi ignorat si asta voi face.Firma Welding nu o cunosc si nici nu ma intereseaza.Sa fii iubit (ca ai nevoie).

_______________________________________
intre calitate si caracter,tu pe cine alegi???
                 eu caracterul !!!!.

pus acum 12 ani
   
tarcau71
Sudor Incepator

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2
salutare la toti

sunt nou pe aici dupa mine cratuirea e necesara la imbinarile de grosimi mai mari si foarte mari unde vin multe straturi de sudura in special la imbinarile in forma de x din cazangeriea grea unde este adevarat ca se curata primul strat pe partea cealalta pentru evitarea defectelor. e frumos sa citesti atatea opinii felicitari pentu acest saite


_______________________________________
i love this job

pus acum 12 ani
   
Welding Recruitment
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 14
Deci inca odata Craituirea nu sa inventat pt neputinta sudorului...poate este la voi in companie...pt neputinta sudorilor vostri sau aste este numai parerea voastra.

Daca nu vreti sa credeti sau sa intelegeti mai cautati pe Wikipedia ca din alta parte nu stiti sa citati si urmariti istoria acestui procedeu si de ce el a fost inventat.

Diafragmele care le ai pus tu mai sus ca sa iesi mai cu mot...evident...fiind moderator nu ai cum sa fii mai prejos decat userii de rand si nici nu am vazut vre-o discutie pe acest forum fara ca tu sa nu ai ultimul cuvant sau sa fii tu mai sus ca toti N U AU NICI O LEGATURA CU SUDORII.

Nu incercati sa dezvoltati acest subiect mai mult decat este nevoie pt ca nu isi are rostul iar daca vreti sa il dezvoltam mai mult impreuna nu cred ca ar avea pagini acest forum cate ar fi de spus despre sudura,procedeele,materiale,metalele ,etc.....

Ma bucur pt cunostintele vaste care le aveti despre sudura...dar sincer...diafragmele care le-ai postat mai sus nu au nici o legatura cu sudorii.

Poate cu Inginerii de productie...dar nu cu sudorii.

Acele diafragme se folosesc in industra Metalurgiei...si foarte rar in sudura.

Nu cred ca este vre-un sudor,inginer de sudura sau vre-o companie care sa isi creeze singura aceste materiale de adaos dupa graficele de mai sus.

Deci inca odata ajung la sudori " MURA IN GURA" doar prin simplu fapt ca sunt facute aceste combinatii de catre companii ca Ductil,Esab...si multe altele de specialitate care produc materiale de adaos pt sudura.

Sa copii de pe internet si sa postez aici..ar trebui sa demisionez si asta sa fac toata ziua ca nu am destul timp sa fac asta la cate ar fi de spus despre acest procedeu.

Si daca este printre noi un sudor care ma poate contrazice sa o faca. Sau daca a folosit o asemenea diafragma la vre-o sudura ,sa spuna aici pe forum .

"Din pacate, dupa afirmatiile tale si ale "colegului" tau Welding recruitment trebuie sa va spun ca orizontul vostru despre sudura si sudare este destul de ingust si va descalificati cu fiecare afirmatie pe care o scrieti aici.
Sa nu stii ce e ala carbon si sa spui ca nu se foloseste diagrama FIER-CARBON, care sta la baza metalurgiei otelurilor, decat la cursuri, sunt greseli foarte mari.
Tocmai de aceea este nevoie de ingineri, pentru ca ei sunt POLIvalenti, nu vad doar ce e sub ochii lor."

De fiecare data cand citesc un topic scris de tine ma uimesti cu inteligenta ta si mai ales cu gramatica limbii Romane...sincer devii penibil prin astfel de posturi.

As fi tare curios daca ai participat la vreun proiect de anvergura in viata si nu sa vinzi 3 masini de sudura si 3 pachete de electrozi si sa faci pe desteptul pe acest forum.

Sunt curios daca esti mai destept decat  Omenii de la ASR...



"Astept si alte conturi de barcagii tupeisti pentru banare!

Bafta si vânt din pupa! "


Sa nu uiti ca vapoarele construite de " BARCAGII" astia de care razi tu  iti transporta  marfa din China sau din alte colturi ale lumii pe care o vinzi si ii faci reclama pe acest forum.

Si "Vant din pupa" sa-ti aduca marfa ca altfel ai da faliment si nu ai mai avea ce sa VINZI...

In locul tau mi-ar fi rusine sa vb asa despre o anumita categorie de muncitori.

Nu tin nici cu Lucratorii NAVALI si nici cu o alta categori de sudori...dar nu mi-as putea permite niciodata sa ironizez si sa rad intr-un mod atat de sarcastic de o anumite categorie de oameni.

Si cum ai numi cealalta categori de muncitori care lucreaza in alte domenii?


Deja postul asta devine mult prea penibil datorita acestui moderator SUDURA.

Imi poti da Ban sau ce vrei tu...chiar nu vreau sa stau de vorba cu oameni ca tine...sincer..nu cred ca este atat de important ce fel de cunostinte avem atata timp cat suntem oameni...

Pacat de acest site....o zi buna si asta este ultimul coment pe acest forum....mult succes in continuare.

Ai transformat acest topic intr-unul rasist si fara pic de relevanta intre subiectul acestui topic si comentariile puse de tine.

Cu parere de rau dar eu unul de  te consider... Nesimtit!!!

   


pus acum 12 ani
   
MarianKm5
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 10
va salut.
    De trei zile am revenit din Portugalia unde in pachetul unui sudor,la fisa de inventar printre altele exista obligatoriu si clestele folosit la procedeul ARC-AER.si toate cuplarile sunt CRAITUITE,oare D-le rzapo chiar suntem toti sudorii atit de neputinciosi????si ma refer numai la cei din ind.navala,eu in numele lor va rog sa va cereti scuze public si vreau sa cred ca vorbiti in necunostinta de cauza.Cu respect.


_______________________________________
Uita trecutul,
       Traieste prezentul,
                   Dar gindeste pentru viitor.

pus acum 12 ani
   
MarianKm5
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 10
Va salut
     Nu am inteles nimic din ce ai scris,ce treaba are volanul,dacia cu scuzele pe care trebuie sa le ceri (nu mie),acelor sudori care chiar stiu ce fac????D-le rzapo?Poti sa crezi ca dupa 11luni de contract mai are nevoie omul si de un binemeritat concediu?Multumesc pt.intelegere.


_______________________________________
Uita trecutul,
       Traieste prezentul,
                   Dar gindeste pentru viitor.

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la