FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
marymari pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bacau
cauta Barbat
24 - 53 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEUL DE SUDARE WIG/TIG, ARGON / Cum sa transfer argonul dintr-o butelie in alta Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
pisoiu
Sudor Incepator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 5
Sa o luam cu inceputul. Am un aparat TIG care il folosesc in regim de hobby, mai sudez o lucrare in inox, un cadru de bicicleta, etc. Desigur, trebuie sa si exersez mult deoarece sunt la inceput.
Initial am zis sa inchiriez o butelie de 50l ceea ce am si facut. Nu aveam habar in cat timp pot consuma aceasta cantitate. Dupa cateva saptamani am constatat ca o consum suficient de lent astfel ca pretul chiriei sa fie deranjant de mare. In ritmul actual, probabil o termin in 3-4 luni. In consecinta, am cumparat o buteile de 40l care e goala, nu va mai trebui sa platesc chirie.
Problema e cu gazul din butelia plina (50l), mai sunt aprox 190 bar in ea. As vrea sa transfer in cea goala de 40l si apoi sa consum cat mai mult din ce a ramas in cea de 50l. Aici e dilema mea. Cum pot face asta astfel incat sa nu fac vreo boacana? Cum pot cupla buteliile intre ele. Presupun ca la presiunea asta nu poate fi vorba de vreun racord flexibil.
Multumesc.


pus acum 12 ani
   
pisoiu
Sudor Incepator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 5
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Cred ca am uitat sa fiu mai exact in exprimare, insa nu ma asteptam sa pot transfera tot gazul, stiu ca se pot doar egaliza presiunile. Ma astept ca dupa operatiunea asta sa am in jur de 100 bar in fiecare.
Problema era unde gasesc un racord omologat sau daca pot lua imprumut vreunul. Ca sa se justifice sa cumpar unul ar trebui sa fie foarte ieftin deoarece il voi folosi doar o singura data. Dupa prima golire a buteliei evident ca o voi incarca pe a mea.
Butelia mea e verificata, am primit un certificat cu seria si cu stampila iscir pe ea. Verificare e valabila pana in 2017.

Cele bune,
Florian.


pus acum 12 ani
   
pisoiu
Sudor Incepator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 5
Mersi, dar deja am luat-o
Mai trebuie sa gasesc un racord care sa reziste la 200 bar..


pus acum 12 ani
   
Szoke Szabolcs
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 31
vorbesti cu un strungar faci 2 stutiuri, indoi o teava in forma de z  si i-ti faci tu racord.

eu mi-am facut din teava inox 20mm grosime. sa nu inceri tuburi cu insertie, de exemplu alea hidraulice...est cand pusca insertie si este periculos, si tot timpu sa porti echipamnt de protectie, in timpul transferului..manus ochelari, shield facial daca ai.


pus acum 12 ani
   
Szoke Szabolcs
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 31
mersi, am incetat aceasta activitate de mult,  am in spatele meu sute de transferuri in butelie mica, stiu ca nu este ceva sanatos, dar la oradea se practica si la o firma care se ocupa cu gaze...bineninteles la negru..si butelie mica, verificata/neverificata nu conteaza.

pus acum 12 ani
   
gl01bxg2003
Plapumar

Din: Horsens Dk
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 1
Salutare,

Am dat peste acest topic si voi incerca sa postez aici in speranta ca voi gasi ajutor.

Sunt in situatia in care am nevoie sa transfer Co2 dintr-o butelie ce contine 10kg intr-o butelie de aprox 5kg. Am achizitionat deja racordul necesar pentru a conecta cele 2 butelii care au filetul acela standard W21.8 x 1/14" (amandoua sunt butelii folosite pentru sudura). Am incercat in seara aceasta sa fac transferul dar butelia goala nu a primit nimic.

Are cineva idee de ce?

Stiti cumva daca exista ceva supape de sens in capul lor? Vad pe lateralul lor niste hexagoane gen cap de surub dar nu mi-am bagat nasul sa umblu la ele.

Daca da, cum le "pacalesc"?


pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la