FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
GeorgianaBC
Femeie
23 ani
Bacau
cauta Barbat
28 - 80 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEUL DE SUDARE ELECTRIC MANUAL MMA/SMEI / Problema cu porii Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
alyvo
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 4
Am si eu o intrebare : Mi-am facut o centrala termica (pe lemne) + un cazan (boiler) pentru apa calda.
Acestea au fost confectionate din teava de 700mm groasa de 10mm; din cate am vazut, teava este sudata elicoidal....nu stiu compozitia tevii. Capacele pe care le-am folosit sunt de 12mm si de 10mm. Cele de 10mm sunt din tabla striata iar cele de 12mm nu este striata...nici de data asta nu stiu compozitia. Tabla pentru capace am cumparat-o de la un centru de reciclare, baiatul de acolo mi-a spus ca cea striata este tabla manganoasa.
Am reusit confectionarea lor...au fost date cate 2 cordoane de sudura cu superbaz 3.25mm si 4mm.
Problema care o am eu ..dupa testarea lor cu apa (aproximativ 4 barr) am vazut o gramada de pori...cordonul nu are fisuri.... pori sunt si in cordon dar am observat ca si pe sub cordon iesea apa...
Am reusit sa fac rost de electrozi de 3.25 si 4 NIBAZ, pot sa-i folosesc pentru a da alt cordon peste cele existente ca sa astup porii sau trebuie sa fac altceva ..sa folosesc alti electrozi...?

Va multumesc,     


pus acum 12 ani
   
alyvo
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 4
Din pacate poze nu am  si nici compozitia tevii nu o pot afla...singurele informatii pe care le am sunt, cum am scris si mai sus,  tabla striata este cu continut de mangan  (cat si cum ..nu stiu) iar teava cred (nu sunt 100% sigur) este un ol45. Ceea ce am observat la teava, in momentul taierii unui inel cu lungimea de 30cm, nu si-a pastrat forma rotunda, era usor ovalizata (cam 1cm pe diametru).

Respect,


pus acum 12 ani
   
alyvo
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 4
Cordonu este perfect ..cu mici exceptii unde sunt mici pori din cauza zgurii sau a gazelor; din punct de vedere estetic este perfect. Nu are nicio fisura.  Ori  din cauza ca pe capac a mai ramas rugina si nu a fost 'aruncata' de arc sau topita sau a mai ramas zgura. De sudat am sudat eu si am fost ajutat de un coleg de munca. Poate a mai omis si el bucatele de zgura... Eu nu cred ca nu au facut aliere buna deoarece sudura este patrunsa bine nu sunt fisuri sau desprinderi ale componentelor din sudura.   Ma intereseaza in mod expres acuma daca pot folosi NIBAZ peste acele cordoane.

Cheers,


pus acum 12 ani
   
parsan
Sudor Incepator

Din: REsita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5
Incerca  sa dai primu stat  cu electrozi cu invelis  celulozic  supertit  si dupa urmatoarele straturi bazici credema nu o sa mai apara pori cu orce procedeu de control

pus acum 11 ani
   
alyvo
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 4
Multumesc de sfat, dar problema am rezolvat-o de atunci...oricum e a trecut destul timp si centala merge 'brici'.
  Am pilizat foarte bine cordoanele si le-am dat cu NiBaz. Iar la un alt cordon cu 6013 (supertit), am bagat aer in ele la 5barr, am  dat cu spuma pe toate sudurile; totul OK.   

Este bine de retinut si aceasta procedura.

Multmesc,
Toate cele bune,


pus acum 11 ani
   
parsan
Sudor Incepator

Din: REsita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5
sa sti ca nu este dupa norme

pus acum 11 ani
   
suediadid
Sudor Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 37
electrozii bazici sunt printre cei mai buni ,cu ei se pot suda chiar si fonta si inox cu otel. SUPERTITU (FACE PARTE DIN CLASA RUTILIC) nu are o rezistenta mare.

pus acum 11 ani
   
neluleica
Plapumar

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 1
buna,sunt incepator in sudura electrica,cum fac primul strat vertical

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la