FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
DiamondXXX pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Braila
cauta Barbat
27 - 80 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEUL DE SUDARE WIG/TIG, ARGON / Pot folosi co2 in loc de argon Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
roky1radu
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3
Salut am si eu o intrebare si as vrea sa ma ajuti si pe mine cu cateva raspunsuri. ti as fi foarte recunoscator. in primul rand sa iti spun ce aparat de sudura am si ce sudez cu el/ am un invertor tig cu argon si sudez doua tevi tangente cu o grosime de 0.7 - 0.8 mm.intrebare mea este daca pot folosi co2 in loc de argon si daca am o productie mai mare la aparatul tip mig-mag. multumesc anticipat. si astept si eu un raspuns cat mai curand posibil.

pus acum 15 ani
   
agaty
Sudor Incepator

Din: cyprus
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 21
sigur caci nu te sfatuiesc ca folosesti co2 la procedeul de sudare wig-tig deoarece daca vei avea de sudat si ceva tevi la presiune te vei alege cu o frumoasa inundatie...indicat este sa folosesti elecrozi adecvati si gazul adecvat in functie de metalul pe care il ai de sudat..
o importanta deosebita o are si debitul de gaz pe care il utilizezi.
cateva exemple..
la aluminiu-elecrozi-pur sau cu zirconiu,thoriat,gazul va fi agron sau argon-heliu
cupru si aliajele de cupru...daca folosesti electrod thoriat vei folosi gaz heliu..daca folosesti electrod pur sau cu zirconiu vei folosi argon
nichelul si aliajele de nichel thoriat-gaz argon
otelurile inox..thoriat-gaz argon sau argon heliu
si pentru fiecare categorie exista mici secrete,dar de o importanta deosebita


_______________________________________
Prin sudura intelegem arta, si nu numai...

pus acum 14 ani
   
katar
Plapumar

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
Eu mi-am cumparat de curand un aparat de sudura TIG. Am sudat doar cu MMA electrod invelit. Problema cea mai mare acum este gazul inert. Este cineva din Bucuresti care stie unde pot incarca un tub de argon si la ce pret? Stiu ca MAG foloseste ca gaz CO2 care este si mai ieftin, dar am fost indrumat sa-mi cumpar un TIG din mai multe puncte de vedere.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la