FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii pe Simpatie
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / PROBLEME SI DISCUTII TEHNICE GENERALE / Probleme sudura MAG Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
mhoria
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8
Am un aparat de sudura MIG pe care il utilizez pentru aplicatii casnice, de hobby auto. Drept este ca nu sudez cu acest tip de aparat de multa vreme (numai de "un tub de dioxid" dar am ceva nelamuriri privitoare la modul de functionare.
Concret, daca pana acum reglasem aparatul pentru sudura a doua table cu grosimea de cate un mm, si lucrurile mergeau bine, la ultima lucrare aparatul a functionat foarte prost. Daca la lucrarile precedente puteam executa suduri continue, avansarea sarmei era uniforma si pana si zgomotul sudurii imi indica o functionare buna acum nu a mai fost deloc asa. Sudura era cu poticneli, lipsita de continuitate.
Am verificat mecanismul de avans al sarmei, si acesta pare ca este corect, mediul protector de gaz, si la actionarea targaciului se aude clar iesirea cu presiune (10 - 15 atm), amperajul utilizat. Toate pareau in regula. Am presupus atunci ca sarma nu face contact corect la masa sau la pistol, sens in care am refacut (repozitionat legaturile) la masa si am schimbat duza prin care iese sarma cu una noua de acelasi diametru. Totodata, deoarece am crezut ca tubul din teflon prin care avanseaza sarma este rasucit (datorita pozitiei unde trebuia efectuata sudura) si am cautat pozitii care sa nu-l solicite asa de tare. Nimic, nici o imbunatatire.
Nu mai stiu ce sa fac, deoarece din punctul meu de vedere am facut toate verificarile. Poate fi un motiv faptul ca aparatul a fost utilizat dupa o depozitare indelungata la temperatura foarte scazuta ??
Ipoteza asta imi pare a fi credibila deoarece dupa incercari repetate parea ca se imbunatateste, un pic, calitatea sudurii. Poate fi numai impresia mea.
Rugaminte ca daca aveti sugestii de verificare in continuare, sau sfaturi de procedura sa le impartasiti.
Multumesc tuturor celor care ma pot ajuta


pus acum 12 ani
   
suediadid
Sudor Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 37
daca nu topeste bine e posibil sa ai doua faze(o siguranta arsa),mai e posibil daca a stat mult pe rola sa fi fost mizerie,a intrat inaunru pe arc si trebue curatat sau la role sunt murdare patineaza sau sunt ude, iar teflonu de care spui tu,se foloseste la aluminiu(nu stiu daca vosbim de acelas lucru),sar putea sa gresesc

pus acum 12 ani
   
mhoria
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8
Multumesc atat pentru corectiile de exprimare, foarte adevarate de altfel, cat si pentru toate propunerile de verificare, la care in acest moment nu pot da raspuns. La sfarsit de saptamana verific si revin cu precizari.

pus acum 12 ani
   
mhoria
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8
Referitor la clarificarile solicitate de colegii ce mi-au dat raspunsuriri, acestea sunt urmatoarele :
-    Sarma folosita este SG2
-    Tubul de ghidare a sarmei este din Teflon. Acesta este nou si nu pare, cel putin in zonele pe care le pot vizualiza, deteriorate.
-    Da, decupland rola presoare sarma de sudura se poate manevra liber. Ce este drept daca traseul tubului de ghidaj nu este cat de cat drept, nici miscarea sarmei nu este foarte usoara.
-    Nu am incalzitor pentru dioxidul de carbon, dispozitiv ce inteleg ca este bine de utilizat indiferent de temperatura mediului exterior, dar cu siguranta in momentul efectuarii sudurii auzeam gazul iesind in mod normal.
-    Nu stiu la ce faze se refera colegul. Daca este vorba de tensiunea de alimentare precizez ca este vorba de curent monofazic (desi modelul de aparat permite si cuplarea la curent trifazic)
- Rolele nu sunt ude sau murdare, Tubul de ghidare a sarmei este aproape nou
Asa dupa cum am spus si anterior cu aceleasi componente am lucrat si pana acum. Ma refer la gaz, sarma, tub ghidare, duza de contact, experienta (nu foarte mare la MAG). Am lucrat la fel si reyultatele au fost bune de indata ce am inteles reglajele de amperaj, avans sarma, pozitie pistol etc.
Acum mai am niste intrebari la colegii cunoscatori :
-    Unde gasesc tub de ghidare flexibil metalic si ce dimensiune caut ? Am gasit tub din acesta dar la lungime de 4,5 m . Tubul meu, de la aparat la pistol cred ca are mai putin (aprox. 2,5 m). Pot sa cumpar tub de 2,5 si sa il tai la lungimea necesara.
-    Sunt ceva precautii de care trebuie tinut seama la schimbarea tubului de ghidare din teflon in metalic flexibil ?
-    Este corect (sau, ma rog, nu foarte gresit) sa mai lungesc cablul de masa. Este relativ scurt si asta face ca tubul de la aparat la pistol sa nu stea intins ?
-    Care este metoda corecta de a stabili tensiunea rolei presoare pe sarma de sudura ?
Inca odata multumesc tuturor celor care ma ajuta in gasirea solutiei la problema actual si la lamurire unor alte aspect neclare .


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la