FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEUL DE SUDARE MIG-MAG, CO2 / Sudarea in puncte cu Mig-Mag a tablei suptiri de inox Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
manole76
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 11
Va salut. Inca de la inceput vreau sa va spun ca nu ma consider sudor. Sudez da aproximativ 15 ani dar la nivel de amator. Am un atelier de confectii metalice, fier forjat deci nu ma pot considera cine stie ce sudor. Sudez numai cu electrod supertitfin de 2,5-3,2 deci va dati seama. Acum cativa ani am luat un aparat de sudura Telmig 200/2 turbo marca Telvin. Cinstit sa fiu de atunci cred ca sunt cam 4 ani dar nu am consumat nici macar o rola de sarma de 5Kg, mai mult m-am jucat cu el. Aparatul acesta are posibilitatea de a suda tabla in puncte cu ajutorul unui temporizator si a unei duze de aer speciale, dupa cate am vazut-o eu are doua picioruse. Acum vreau sa sudez tabla de inox austenitic de 0,4-0,6 in puncte dar sincer sa fiu nu prea stiu cu ce sa incep. Vreau sa fac niste burlane de inox. Prima data trebuie sa-mi iau duza aceea, sarma si gazul.
Intrebarea mea este ce tip de sarma trebuie sa folosesc si ce tip de gaz. Am inteles de la cineva ca-mi trebuie sarma tubulara si coargon. Eu ce am sudat pana acum cu el am sudat cu sarma de otel normala de 0,8 si 0,6 iar gaz am folosit CO2 alimentar. Mai jos pun o poza cu aparatul si alta cu niste suduri la un burlan care stiu sigur ca sunt facute cu un aparat identic cu al meu.
Multumesc frumos si astept pareri.

sudarea puncte mig-mag tablei suptiri inox salut. inca inceput vreau spun consider sudor. sudez ani

32.7KB


pus acum 11 ani
   
manole76
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 11
...iar acesta este burlanul cu sudura in puncte...

sudarea puncte mig-mag tablei suptiri inox ...iar acesta este burlanul sudura puncte...

30.9KB


pus acum 11 ani
   
manole76
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 11
Nici un tinichigiu pe aici? nici o parere?

pus acum 11 ani
   
manole76
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 11

mihaialex42 a scris:


mihaialex42 a scris:

Pentru a suda burlanul din tabla de inox de 0,4-0,6, trebuie sa ai gaz protector gaze inerte[Ar sau He], sarma plina de inox[compozitie apropiata ca si materialul tablei], de 0,6,este la 5kg rola,duza de contact de 0,6. 


Se poate suda si cu sarma de otel de 0,6, dar rugineste punctele de sudura si poate crapa punctele de sudura.


Multumesc de raspuns, intrebarea mea este daca a-ti sudat dumneavoastra in acest fel sau este o teorie ca asa ,,teoretic'' stiam si eu ce mi-ati spus dumneavoastra dar eu vreau parerea cuiva care a sudat in acest fel .Trebuie neaparat argon pur sau merge si cu Co2 sau Ar+Co2 ? De aceea va intreb ca am doua butelii de Co2 cu care sudez ocazional cu sarma de otel diverse table de otel si sa mai dau banii pe inca o butelie de argon...Mai auzisem la cineva ca trebuie sarma tubulara ...bla bla bla. Oricum am sa iau din Dedeman o rola de sarma de inox de 0,5 Kg de proba sa incerc sa vad daca merge doar cu Co2. Multumesc inca o data, numai bine!


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la