FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII PE DIVERSE TEME / orice invertoare pot suda TIG/WIG? Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
ioan_gv
Sudor Incepator

Din: brasov
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 3
Buna ziua!
as avea nevoie de cate va sfaturi din partea dumneavoastra,
deoarece pana acum nu am sudat decat MMA.

Am un invertor hobby  telwin technica 144.
Aceste invertoare  pot suda  si tig/wig?

Cel pe care il am sudeaza foarte bine MMA si l-am folosit cativa ani.
Nu stiu sigur insa daca pot sa-l utilizez la sudura TIG/WIG pt a repara caroserii auto.De aceea apelez la sfatul dumneavoastra.

Stiu ca invertoarele profesionale ce pot suda MMA/TIG amorseaza arcul folosind tehnologie lift arc si cele dedicate sudurii TIG/WIG au amorsarea arcului folosind high frecvency(HF)(generator de inalta frecventa,dupa cum am inteles).

Am intrebat la un magazin care vinde doar aparate de sudura ,daca pot folosi un invertor  ca al meu la sudura TIG/WIG.Si mi-au spus ca da,doar ca amorsarea arcului se face mai greu prin atingerea electodului de tabla si astfel se erodeaza electrodul mai repede.Prin urmare electrodul trebuie ascutit mai des.

Am vazut intr-o carte mai veche un aparat de sudura(de prin 1970) care avea separat de transformatorul de sudura ,inca un generator de inalta frecventa ,care sa ajute la amorsarea arcului.Am inteles ca aceste genertatoare de inalta frecventa au puteri mici.

As dori sa stiu daca exista in comert si asemenea generatoare de inalta frecventa ce s-ar putea folosi la amorsarea arcului sau daca exista niste scheme electronice.As fi interesat sa cumpar asa ceva pentru a-l adapta la invertorul meu.

Va salut!


pus acum 10 ani
   
ioan_gv
Sudor Incepator

Din: brasov
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 3
Va multumesc pentru sfaturi.
Asa este ,nu am sudat niciodata Wig si nici mig/mag.Ma gandeam totusi sa incerc cu Wig,din moment ce am un invertor.S-ar putea ca pana la urma sa-mi cumpar un MAG mai ieftin pentru lucrari de tinichigerie ocazionale.Sincer nici nu stiu ce as putea sa aleg.Poate imi recomandati niste modele de aparate potrivite la lucrari ocaziunale de tinichigrie.


pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la