FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Iasminica pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Arad
cauta Barbat
24 - 52 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / PROBLEME SI DISCUTII TEHNICE GENERALE / Probleme sudura inox Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
mbzz77
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 4
Salut. De curand am construit un boiler din inox, (tabla de inox de 2 mm) sudat manual cu electrozi inox STARINOX 308 L. Aparat de sudura am folosit un inverter, deci cc. Toate bune si frumoase, numai ca dupa o saptamana de functionare apa a inceput sa capete culoare. Am desfacut capacul de vizitare si... surpriza, sudurile ruginite. Sudurile sunt facute unele pe interior si altele pe exterior (capacele pe exterior). Mentionez ca sudurile le-am curatat doar cu peria se sarma. Curentul a fost mai mare de 80 A. Intre timp am citit cate ceva (ce am gasit pe net) despre sudarea inoxului.
Am identificat doua greseli facute de mine:
1. curentul prea mare, din cele citite de mine trebuia intre 50 si 80 A
2. nu am curatat bine sau chiar deloc oxidul format in timpul sudurii
Rugamintea mea este sa-mi spuneti cum se face corect sudura in inox si ce alte greseli trebuiesc evitate. Pe un site am gasit ca racirea trebuie sa fie lenta, iar pe altul ca se face rapid cu apa. Sunt informatii contradictorii si de aceea sper ca primesc lamuriri de la adevaratii meseriasi in domeniu.
Am reusit sa gasesc si un gel pentru curatarea sudurii pe care l-am testat sa vad daca este bun iar rezultatul a fost o sudura curata si alba.
O alta nelamurire pe care o am este daca acolo unde s-a format rugina se poate curata mecanic, chimic, sau acea sudura trebuie taiata si refacuta pe material curat. Va multumesc!


pus acum 10 ani
   
mbzz77
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 4
Multumesc mult pentru raspuns. O zi frumoasa!

pus acum 10 ani
   
mbzz77
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 4
Revin cu ceva intrebari legate de pasivizare. Cum se poate face o pasivizare buna in interiorul unui recipient in care nu ai acces decat pe o teava? Care este tipul de pasivizant ce se poate folosii cu rezultate bune? O solutie lichida cred ca ar fi buna, care sa dizolve oxidul format. Eu in momentul de fata am un gel MQ500 pasivizant si decapant, dar pe acesta nu-l pot aplica in interior cu o pensula.
  Va multumesc!


pus acum 10 ani
   
john_tommy
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 5
Starinox 308-L, se foloseste la sudura intre o piesa inox si alta fier, dta viitoare folositi starinox 316-L pt a va suda boiler-ul,folositi discuri de taiat si perie de sarma pt inox,bancul de lucru lemn, nu tabla neagra.Bafta.

pus acum 10 ani
   
mbzz77
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 4
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra, in special donului Robert. Ma bucur ca exista acest forum.
Intre timp am taiat toate sudurile, si am curatat toata suprafata interioara cu MQ500. Rezultatul e bun, suprafata s-a curatat bine.
Incerc sa vad daca pot procura ceva decapant si pasivizant lichid. Locuiesc pe langa Buzau si poate gasesc ceva pe la Ductil Saf-fro. Au si ei ceva produse,  Weldline.
O alta solutie ar fi sa fac boilerul cu acces la interior, cu un capac prin care sa am acces in interior. Oricum apa e dura si se va depune calcar in interior. Ma intreb oare ce efect are calcarul asupra stratului de oxid care protejeaza inoxul.

O zi fumoasa!


pus acum 10 ani
   
Danger1987
Plapumar

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 1
Salut!
Pentru sudura unui boiler din inox(materiale de la centrul de reciclare/ nu stiu ce compoziție are) ce sa folosesc 308 sau 316?  Care sunt avantajele si dezavantajele?
Si...care are aprinderea mai ușoară?
Mulțumesc!


pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la