FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bruneta_ta_us
Femeie
25 ani
Giurgiu
cauta Barbat
25 - 52 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / PROBLEME SI DISCUTII TEHNICE GENERALE / Sudura ornamentala, decorativa, de design Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
Stefan_80
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 3
Buna ziua,

Doresc sa ma apuc de lucrul cu metalul in scopuri decorative.

Pentru aceasta un prim pas ar fi lipirea materialelor. Din cate am inteles sudura este de diferite moduri, in si cu diferite materiale, etc.

Imi propun sa lucrez cu materiale reciclabile, gunoaie pentru unii, de genul carcaselor de calculatoare, fiare vechi, tabla, etc.

Intrebarea mea este urmatoarea, pentru tabla (gen carcase calculatoare) ce fel de aparat de sudura sa imi achizitionez? Cu ce consumabile?
Imbinarea diverselor parti de tabla doresc sa fie facuta uniform, nu in puncte.

Imi cer scuze daca par ignorant insa doresc sa invat despre un lucru cu care nu m-am intalnit. As putea sa urmez un curs de cateva luni insa nu imi trebuie diploma sau autorizatia deoarece nu doresc a profesa, ci doar a imi face un hobby, o ocupatie artistica .

Va multumesc frumos.

PS: in alta ordine de idei tabla trebuie taiata, eu detin un flex mic de mana, insa imi este teama ca nu il pot folosi la decupaje diverse. Ce imi recomandati pentru taierea / decuparea tablei, dupa contururi precise?


pus acum 9 ani
   
Stefan_80
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 3
Salut,

Merci frumos pentru raspuns. Am vazut ceva filmulete cu sudura wig-tig la pozitie si pare ca este intradevar ca imi trebuie.

Intrebarea urmatoare este ce consumabile imi trebuiesc la acest tip de sudura si bine inteles ce tip de aparat.

Bugetul este in jur de 1500 ron, insa nu m-ar deranja sa iau cel mai ieftin aparat de sudura, daca isi face treaba si la 300 ron. Mentionez ca intentionez sa lucrez circa 2 h / zi iar suprafetele de sudat zilnic ar putea sa ajunga si la 1 - 3 ml.

Ce aparate imi recomandati?

Numai bine si o seara frumoasa.


pus acum 9 ani
   
Stefan_80
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 3
Merc frumos.

Ii voi suna maine la prima ora si am sa ma sfatuiesc cu ei.

Numai bine si raman super indatorat petru sfaturi.

Toate cele bune.


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la