FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEUL DE SUDARE WIG/TIG, ARGON / Protectia impotriva radiatiilor UV emise de arcul produs de TIG Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut si Sanatate tuturor. Am tot citit pe acest forum despre tot felul de subiecte dar nu am gasit nimic despre protectia sudorilor impotriva radiatiilor UV produse de mai toate procedeele de sudura si in special procedeul TIG/WIG. Cati dintre dvs. au alunite (nevi)? Eu cred ca toata lumea si deaceea va spun ca expunerea prelungita si neprotejarea corecta impotriva radiatiilor UV emise de sudura poate genera  pe langa forme usoare de arsura la nivelul pielii expuse  si o forma extrem de grava de Melanom malign adica cea mai agresiva forma de cancer de piele si cea mai invaziva forma de cancer.
Nu vreau sa va plictisesc dar daca va intereseaza subiectul va pot impartasii din experienta proprie .
Recomand tuturor sa nu ignorati regulile elementare de protectia muncii (vietii )pana la urma.
Daca vreti dezvoltam subiectul daca nu  putem sa-l abandonam.


pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
In ciuda mistoului ironic / subtil din partea ta , Te rog frumos sa-mi arati si mie unde este tratat acest subiect sau scz. Topic.  Problema expunerii la radiatia UV produsa de Tig este asemanatoare cu expunerea la soare . Chiar daca se face misto pe tema protectiei muncii documentati-va in legatura cu ceea ce se intampla cand te loveste un cancer de piele (melanom ) si atunci poate se va trata cu mai mult respect aceasta problema (subiect / topic ). Efectul expunerii este cumulativ si mai bine este sa stiti ce se poate intampla si sa va aparati daca tineti la viata voastra . Eu am vrut doar sa va atrag atentia asupra riscurilor dar se pare ca este un subiect / topic mai putin interesant decat altele ...
Propun anularea Topicului iar cand o sa intelegeti ce se poate intampla sa va aduceti aminte ca cineva a vrut sa va deschida ochii.


pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Sanatate tuturor ! Am vrut sa abandonez subiectul dar nu pot si sunt dator lui Dumnezeu asa ca am sa va spun ce se poate intampla cu orice muncitor care nu se protejeaza impotriva radiatiilor produse in timpul efectuarii oricarei operatiuni de sudare dar mai ales la procedeul Tig. Tineti minte ca nici un sef sau patron nu va va apara impotriva bolilor profesionale iar daca va loveste soarta cu o astfel de boala se vor spala pe maini instantaneu ptr. ca sistemul o permite. Aveti impresia ca sunteti invulnerabili sau ca aveti un salariu care va poate ferii de riscurile unei boli profesionale care va poate afecta calitatea vietii sau mai rau va poate duce incet dar sigur spre moarte ? Cu toti banii din lume daca nu va protejati singuri si aveti nesansa sa va loveasca un cancer de piele sunt putine sanse de supravietuire , Credeti-ma ! Daca nu va vine a crede , faceti o vizita la o sectie de oncologie sectiunea melanom stadiul 4 si vorbiti cu acei oameni care se roaga sa mai traiasca dar prognosticul lor este rezervat la maxim 6 luni de viata . Daca v-a pufnit rasul, Nu ati inteles nimic !  iar daca v-am starnit interesul voi continua.
Am sudat ceva la viata mea si am tratat cu dezinteres aspectul protectiei muncii pana cand in 2013 am fost diagnosticat cu un cancer Melanom malign stadiul 3. Au urmat procedurile medicale care se impun in astfel de cazuri si mi s-au dat sanse de supravietuire de 50% la 5 ani.Nu asta este important ci mesajul pe care vreau sa-l transmit pe aceasta cale si anume: Protejativa contra radiatiilor UV produse de sudura ! Nu va lasati expus nici un cm de piele ! Regula de baza este sa purtati numai echipamente prin care nu vedeti soarele cand va uitati la el prin echipament ! Daca nu va cumpara sefii /patronii procurativi-le voi ptr. ca nu va apara nimeni mai bine decat voi si nu asteptati sa vi se spuna sau sa vi se inroseasca pielea ptr ca poate fii prea tarziu , credeti-ma ! La barbati se dezvolta predominant pe spate pornind de la vre-o alunita displazica si evolutia este rapida . Daca observati asa ceva adresati-va urgent unui specialist dermoto-venerolog sa va vada cu un dermoscop si sa va spuna ce se intampla cu acel nev (alunita ) ptr. ca daca este descoperit melanomul intr-o faza incipienta se poate opera cu rezultate bune . Nu tratati cu indiferenta sub sloganul Mie nu mi se intampla asa ceva !Fereasca Dumnezeu ptr. ca este o boala cruda !Mare atentie celor care au peste 40 de ani ptr. ca predispozitia este mare si invatatii si pe cei tineri ca viata este mai presus de orice!
In speranta ca mesajul meu va avea efectul dorit de mine , ganditiva la protejarea voastra cu prioritate SAFETY FIRST  si sanatatea sa primeze !


pus acum 9 ani
   
sorin udrea
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 52
Salut,

Din pacate ai mare dreptate! Si in legatura cu ceea ce se poate intampla dar si referitor la faptul ca la noi exista "o mare durere la basca" cu privire la securitatea muncii. Toti persista in greseala de a considera ca masurile si echipamentele de protectia muncii implica doar o cheltuiala!
Schimbati-va conceptiile oameni buni!

Cele bune!
Sorin


pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut. Ma bucur enorm ca ai prins mesajul meu si m-ar bucura ca in continuare sa prinda pe toti cei care mesteresc in tara asta ! Despre costul echipamentelor de protectie se stie ca sunt destul de scumpe dar este pretul care trebuie platit ptr. a fii SAFETY.Desi este scump este mai ieftin sa te protejezi decat sa tratezi ulterior cand cu toti banii din lume ti se spune ca mai ai de trait cateva luni, nu credeti ?
Cu fiecare mester care citeste si va intelege si mai ales va respecta rolul protectiei cu atat vor fii mai putine victime ale bolilor profesionale . Pledez pentru Viata indiferent de costuri ! Suntem mai valorosi in viata si sanatosi decat neprotejati si sclavi ai banului economisit prin neechipare .    Stima.


pus acum 9 ani
   
sorin udrea
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 52
Eu m-am luptat de-a lungul timpului mult pentru a schimba modul de a gandi al sudorilor si/sau al proprietarilor de firme care lucreaza in acest domeniu.
Am importat si inca mai import produse din SUA, Australia, etc. Insa in majoritatea cazurilor oamenii aleg fie sa treaca cu vederea echipamentele de protectie fie sa aleaga pentru diferente foarte mici de pret produse care insa nu-si fac treaba cum ar fi indicat. Aici este insa si vina celor care comercializeaza astfel de produse, deoarece le explica oamenilor ca toate produsele de protectia muncii sunt la fel si ca este important numai pretul.
Trebuie sa intelegem toti ca echipamentele pentru protectia muncii sunt echipamente aparte si nu trebuie sa le tratam ca pe un simplu alt produs.

Cele bune,
Sorin


pus acum 9 ani
   
KrS
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Va rog sa imi spuneti si mie care este echipamentul complet de protectie al unui argonist.

pus acum 8 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Sudura la masa sau sudura la pozitie intr-o instalatie de tevi ? Sudura intr-un atelier unde sudezi doar tu fara alti oameni imprejur sau intr-un colectiv cu spatii individuale de sudura  ? Echipamentul difera de la caz la caz si trebuie adaptat situatiei in care operezi tu. Ca regula de baza NU trebuie sa-ti expui nici un cm de piele radiatiei produse de arc !!! A doua regula este ca echipamentul de protectie sa nu fie penetrat de lumina soarelui puternic daca te uiti prin el la soare si asta se intampla doar in cazul pielii de Spalt . O mare atentie trebuie acordata si pielii gatului care pe sub baza mastii este atacat  si asta te obliga sa porti un capison dedicat care te protejeaza atat radiatiei directe cat si indirecte adica reflexiile din pereti sau de la posturile apropiate. Putem dezvolta subiectul . Inca o data ma bucur ca exista reactie si interes ptr. protectie . Faptul ca te intereseaza denota faptul ca tii la viata ta si ptr. asta TOT RESPECTUL !  Chiar daca purtarea echipamentului este putin anevoioasa si procurarea lui implica o cheltuiala ai sa produci inzecit mai mult fiind sanatos , crede-ma ! Respect.

pus acum 8 ani
   
KrS
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Multumesc pentru raspuns, multi mi.au zis sa renunt la sort pentru ca este incomod si etc.dar nu am renuntat.
Gazele provocate de argon cand sudezi afara sunt nocive? Cum as putea sa ma protejez, sa nu le inhalez.


pus acum 8 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Singura masura de protectie este sa nu tii pistoletul cu diuza spre tine adica sa dai cordoane de la dreapta spre stanga sau invers dupa caz (stangaci / dreptaci ) si evita cordoanele spre tine. Daca pozitia o impune totusi, indeparteazate la limita maxima posibila.  Oricum , din punct de vedere gaze emise , este cel mai curat procedeul Tig.Wig. Exceptie facand Corgon-ul care este mai toxic daca-l inhalezi . Stima.

pus acum 8 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut. O poza valoreaza mai mult decat o mie de vorbe. Eu i-l consider echipamentul ideal .Voi cum i-l considerati ?  Stima.

protectia impotriva emise arcul produs tig salut. poza valoreaza mai mult decat mie vorbe. i-l

24.3KB


pus acum 8 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut. Ai auzit zicala " Nu te juca , cu focul ! " ?  Azi merge si asa , maine la fel , pana intr-o zi cand este prea tarziu ! Asa am ignorat si eu pana am patit-o . Efectul radiatiei UV este cumulativ si are perioada pana se manifesta de pana la 20 de ani iar cand vine nu te intreaba ci te loveste in plin . Mare atentie! Stima.

pus acum 8 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut. Cred ca acel corgon te-a deranjat. A intrat un MIG in TIG..... se mai intampla . Daca faci o corectie fa-o si tu mai bland ....   Stima.

pus acum 8 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut.  Am prins idea.... Cred ca am de-a face cu un Sudor Prea Sudor . Este un forum unde pot scrie toti Sudorii si toti Ne- Sudorii  !  Daca nu esti de acord cu ce am scris , da tu un raspuns mai competent de Sudor adevarat  si incearca pe viitor sa nu mai judeci pe nimeni ptr. ca nu este frumos . Omul care a intrebat ceva  vrea mai multe pareri de specialisti si ne -specialisti apoi trage o concluzie proprie si aplica ceea ce considera el ca este corect . Poti da tu un raspuns mai coerent si complect si lasa cititorul sa selecteze si sa judece corectitudinea celor spuse.Eu consider ca nu este de competenta ta sa judeci un post corect sau incorect ci este competenta cititorului sa selecteze ceea ce considera el ca-i este folositor lui. Este foarte usor sa jignesti pe cineva fara macar sa-l cunosti  Vei fi respectat daca vei da raspunsuri competente dar lasa cititorul sa decida ceea ce este corect si ce nu. Lucrul cu gaze inerte este foarte dificil si sunt oameni platiti sa se ocupe de Safety . Cu tot respectul si cu permisiunea ta da-mi voie sa ma retrag di aceasta discutie ne-constructiva.  Stima.

pus acum 8 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut.
Alcoolul distruge !
Tutunul distruge !
Drogurile distrug !
Nevasta cere !
Amantele te distrug !
Fiscalitatea opresiva distruge !
Divortul distruge !
Oare sudura ne protejata ce face ?
Contra-argument- sunt sudori care au sudat o viata intreaga in conditii vitrege ,au fumat si au baut si au f___t de nu au mai stiut de ei si nu au nimic nici la adanci batraneti si la polul opus mor oameni care nu au sudat deloc , nu au fumat , nu au baut si asa mai departe.
Cand esti pe lista pleci fara sa mai clipesti !
Recomandarea mea este sa va protejati cat de mult restul sunt mituri.
Parul cade tuturor ,unora mai mult altora mai putin.
Dintii se cariaza si cad tuturor mai devreme sau mai tarziu.
Potenta este una la 18 vergele si alta la 50+ vergele si nevestele stiu asta dar ne accepta si asa ca altii mai buni nu prea au de unde......
Fruntea sus  si sa fim sanatosi cu totii !


pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la