FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bruneta_ta_us Profile
Femeie
25 ani
Giurgiu
cauta Barbat
25 - 52 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEUL DE SUDARE WIG/TIG, ARGON / Construirea unui cooler torta tig home made Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut tuturor. Vreau sa-mi construiesc un cooler ptr. torta tig si sunt in faza conceptiei . Ca materiale voi recupera si refolosii mai multe repere dintr-o centrala termica pe gaz. Daca a mai construit cineva i-l rog respectuos sa-mi dea cateva idei ca sa nu repet greselile facute deja . Eventual poze cu cooler-ul pe care-l detineti , poze cu interiorul lui nu exteriorul si mai ales facut personal . Cateva date despre temperaturi  si volume mi-ar prinde bine , la o torta de 4m. Stima.

pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Dupa urmarirea acestui clip a luat nastere o intrebare si anume :
De ce au accentuat sa nu se foloseasca antigel auto ? Atunci ce fel de antigel se foloseste ?


pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Mister maxim . Practic trebuiesc indeplinite 3 calitati si anume- Conductivitate electrica scazuta -Temperatura de inghet adaptata conditiilor climatice din zona respectiva(atelier incalzit permanent sau neincalzit) si ultima-proprietati anticorozive la materialele din componenta sistemului de racire(aluminiu, bronz , cupru , cauciuc )si proprietati de necolmatare in spatii de trecere cu diametre mici .
Multe pareri spun ca se poate folosii doar apa distilata dar ce te faci iarna ? Alte pareri combinatia 50%apa distilata cu 50% alcool tehnic (plauzibil)dar ce te faci cu conductivitatea electrica scazuta necesara ? Si ultimele pareri controversate antigelul auto G11 vs G12 / G12+. Toate ca toate dar cu conductivitatea scazuta nu gasesc nici o specificatie de incredere. Ma intreb ce lichid folosesc toti de pe aici in racitoarele lor de torta ?


pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut. Azi am incheiat toate probele de etanseitate si functionare indelungata in conditii de simulare urmand ca maine sa-i fac proba efectiva de lucru .
Intrebare celor care au coolere : Daca scoateti furtunul rosu din cupla si porniti coolerul cam la ce distanta de stutul furtunului arunca lichidul de racire si daca ar fi sa captati lichidul intr-o sticla de plastic , cam cat lichid captati intr-un minut ?
Si iata produsul finit.

unui cooler torta tig home made salut. azi incheiat toate probele conditii simulare urmand maine

48.6KB


pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Salut. Asa cum am spus , azi am facut testul suprem al racitorului in urmatoarele conditii de testare: electrod verde 2,4 / diuza 8 / 180 A /material de baza Al si am sudat solicitand aparatul la maxim adica pana m-a scos protectia termica  si racitorul si-a facut treaba impecabil . Pe capul tortei nu puteai tine mana , pe gatul tortei puteai tine mana lejer iar manerul tortei nu avea nici un stres termic ceea ce fara cooler nu mai puteam tine torta in mana cu manusa de MMA/MIG(adica manusa groasa din spalt ) Lichidul de racire mi l-am confectionat singur si s-a comportat impecabil adica nu mi-a afectat deloc HF-ul sau coordonarea controlului in curent sau sa interfereze in vre-un fel aparatul cu racitorul sau invers.
Cu aceasta ocazie fac un apel la cei cu racitoare profesionale sa-mi spuna cam la ce distanta arunca lichidul din furtunul rosu cu el scos din cupla si cam ce cantitate de lichid scoate intr-un minut, Multumesc anticipat. Am nevoie de aceste valori ca sa am o referinta fata de ce scoate al meu.  Stima.


pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Da, pompa este de la o centrala pe gaz de 24 kw Bosch si are 3 trepte de putere selectabile printr-un buton. Nu am cumparat-o ci am primit-o  dar daca vrei sa-ti procuri una ia legatura cu un atelier care da garantiile la centrale si ai sa gasesti.

pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Asa este. Pompa de centrala ridica maxim 3 bari dar in conditiile de circulare volum.  Eu am facut o derivatie dintr-un circuit de circulare volum din care folosesc (ceva gen by pass ) presiunea necesara traversarii cu un anumit debit a tortei si furtunelor ei care fiind subtiri provoaca o rezistenta la inaintarea fluidului de racire . Tocmai deaceea v-am intrebat cam ce debit aveti la racitoarele voastre ! Avand in vedere materialele folosite eu sunt multumit de rezultat dar recunosc , ca cu o pompa mai de presiune ar fii mult mai bine. Oricum, proiectul este perfectibil

pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Ar fi fost apreciate aceste amanunte daca ar fi fost date cand s-au cerut , acum....... .

pus acum 9 ani
   
sorin udrea
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 52
Buna,

Sistemul de racire realizat pare a fi ok! De obicei sunt necesari 2,5 - 3 bari si un debit de 1,5 - 2 l/min. Deci nimic iesit din comun si care nu ar putea fi realizat cu sistemul tau.

Lichid de racire se poate gasi la firme care comercializeaza echipamente si/sau accesorii de sudare. Este important sa nu fie pe baza de alcool deoarece acesta duce in timp la deteriorarea componentelor din plastic si a furtunelor din cauciuc.

Pretul unui bidon de 5 l este in jur de 17 - 18 euro fara TVA.

Cele bune,
Sorin


pus acum 9 ani
   
florintit
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 56
Exista posibilitatea ca in capul tortei sub influenta temperaturilor ridicate sa ia nastere depozite de tartru care vor duce la cresterea rezistentei la inaintarea fluidului de racire . Cu ce s-ar putea curata acele depozite ? Varianta cu o torta noua o stiu dar sunt sigur ca merge curatata si cea veche . Voi cum le curatati si cu ce ?  Multumesc anticipat.

pus acum 9 ani
   
sorin udrea
Sudor Profesionist

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 52
Daca se foloseste lichid de racire de slaba calitate si in sistem patrund particule de mizerie, este foarte posibil sa se acumuleze calcar sau ca particulele de mizerie sa obtureze canalele din corpul pistoletului. Din pacate nu este foarte simplu sa se curete un corp de pistolet, datorita modului de constructie, asa ca este mai bine sa evitam posibilele riscuri.
Oricum daca este obturat corpul pistoletului se poate schimba doar acesta (nu si intregul pistolet). Depinde de producator si de tipul de pistolet.
Raman la dispozitie pentru orice informatii!
Cele bune,
Sorin


pus acum 9 ani
   
florintiti
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 40
Buna ziua.
Interesant proiectul tau.
Frumos , elegant ,integrat dimensional optim in cadrul caruciorului cu aspect de unitate profesionala.
Satisfactia unei realizari conceptuale proprii eclipseaza pretul .
Cred ca , chiar daca ai montat acei suporti elastici pe pompa , tot nu ai scapat de zgomot ptr. ca sursa principala de zgomot este ventilatorul racitorului si al sursei (aparatul ,invertor).
Cum ai facut initierea racitorului ?
Merge permanent sau l-ai sincronizat cu initierea arcului si la oprire cu o temporizare reglabila in fc. de situatie ?
Eu personal apreciez maxim oamenii care au initiativa in a construi ceva .
Sanatate.


pus acum 7 ani
   
florintiti
Sudor Avansat

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 40
Buna ziua.
Sugestie / recomandare.
Pe panoul frontal ar fi ideal sa existe o forma de vizualizare a nivelului de lichid de racire din tancul rezervor (compensator ) confectionat dintr-un tub pvc transparent cu o grosime usor marita de cca. 10 mm  ptr. a facilita vederea lui usoara si stabilirea unui nivel de min / max .
Va da bine si la imaginea de ansamblu si la functionarea in safety dar va fi si in concordanta cu brandul asociat proiectului tau.
Este stiut faptul ca la fiecare schimbare de torta se pierde o cantitate de lichid de racire si in felul acesta se poate pierde controlul asupra nivelului de lichid si numai de o pompa ramasa pe uscat nu ai nevoie.
Mai trebuie luat in calcul si variatia de volum de la nivelul furtunelor din intreg ansamblul ( a se observa cum se umfla putin furtunele in momentul pornirii  ).
Ai mentionat faptul ca ai prevazut alarma acustica de lipsa flow  si ar mai fi de pus si o alarma de nivel insuficient conditionala adica -  nu ai lichid minim si suficient  nu permite pornirea racitorului .
Subliniez faptul ca nu vreau sa-mi fie interpretate aceste recomandari decat ca fiind constructive .
Sanatate.


pus acum 7 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la