FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anne98
Femeie
25 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 50 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEUL DE SUDARE WIG/TIG, ARGON / Flanse inox Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
mottofreee
Sudor Incepator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 10
Am sudat gaura centrala din 2 flanse de inox ,la o flansa am curatat mizeria bine ,la una numai superficial .
Amandoua flansele prezinta pori pe sudura .
Conditii:
-electrod WP 2mm
-bagheta inox 2mm
-curent 90A
-argon 4.8
-flanse elipsoidale cu gaura centrala de 14mm (cea astupata) si grosime flansei de 8mm .
Ce pas am sarit sau unde am gresit ?


pus acum 7 ani
   
mottofreee
Sudor Incepator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 10
Am sa incerc sa fiu punctual:
1. Marimea 5 fara lentila
2. Luni?
3. ~4 mm
4. 80 grade
5. colt
6. exterior
Sudez din august 2016 ,nu am facut vreo scoala/curs/pregatire . De asemenea gazul era pe terminate la momentul sudarii .


pus acum 7 ani
   
mottofreee
Sudor Incepator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 10
1. Curatarea pieselor a fost asa:
a) o piesa curatata sumar
b) piesa curatata temeinic
Piesa a) a iesit mai bine decat piesa b) . Amandoua au fost curatate cu perie veche de sarma cu peri de fier ,perie folosita des pt suduri MMA profile de OL .
2. Desi am incercat o poza nu am reusit deoarece tuburile sunt in cadrul firmei  (firma de publicitate) ; de aceea am retinut unele date de pe eticheta :
- tip gaz pt care e butelia - Ar
- incarcata cu: argon 4.8
-capacitate 10l .
Banuiesc ca termenul de garantie (2021/2017) nu importa de vreme ce nu e depasit , proprietarul buteliilor e Linde si tot acolo e si continutul .
Acum astept reincarcarea deoarece amandoua sunt goale de ceva timp (de 3 saptamanii ,aceasta e a patra ) ; in noiembrie /decembrie nu o sa am timp de incarcat buteliile firmei iar acum nu am dispozitia financiara si nici masina cu ce sa le car la incarcat/schimbat cu unele pline .
Deoarece sudez TIG(aluminiu si inox) si MMA(OL) decat din luna august am nelamuriri . Una dintre ele e :
-ce este acel oxid portocaliu pe aluminiu care apare cant e pe gata gazul?


pus acum 7 ani
   
mottofreee
Sudor Incepator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 10
Flansa curatata temeinic a fost curatata pana la luciu metalic ,suprafetele exterioare cu peria de sarma si smirghel iar suprafetele interiore cu burghiu si smirghel .
Desi sunt 2 perii ,ambele sunt cu peri de otel galvanizat ,ambele sunt ruginite partial iar cu una a fost curatat si gratarul - de cand am aflat asta nu ma mai mir ca a iesit sudura asa ,ma mir cum de a iesit asa .
De ceva timp (ani) ma ocup de brazarea aluminiului si stiam ca acolo se folosesc numai perii de inox .
Sa trec pe lista de necesar 3 perii de inox: una pt curatat inox ,una pt aluminiu si una de curata precum si un dulap cu cheie ca vine vreunul din firma si pune mana pe vreo perie de curata vopseaua sau ceva si dupa ma mir iarasi de ce nu ies sudurile. Valabil si pt manusi , masca  si altele .
La ora asta iar nu mai vad bine si de ce? Sunt 3 sudori in firma ,unul MMA, altul MMA si eu ,in devenire, TIG; o singura masca si fiecare butoneaza la ea , pt MMA e bine 9,10,11 sau cum pica butonul dar la TIG in functie de curent .
Nu am vazut bine si am redus-o la 10 ;nici asa nu am vazut bine si am redus-o la minim .Ei bine la minim se deschide in timpul sudarii pt fractiuni de secunda .Suficient vad eu!
Pe lista de necesar de care vorbeam ,se regaseste si o masca de la 3M/Optrel/Fronius ; Lincoln este eici,peste drum, de cumparat dar nu stiu ce sa zic de ele ,or fi bune,nu or fi bune iar Miller am gasit decat pe la Milano .
Oxizii(banuiesc ca sunt oxizi) portocalii sunt pe directia curentului de argon . O butelie e la 0 atm - pe asta asa am preluat-o ,o fi suflat robinetul ,ceva ,iar cealalta a ramas la 4 atm .


pus acum 7 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la