FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxiii
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 38 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / DISCUTII DESPRE PROCEDEUL DE SUDARE MIG-MAG, CO2 / Dezvoltare aparat de sudare Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
mottofreee
Sudor Incepator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 10
Am un aparat de sudare china MMA care-si face bine .Are si optiunea TIG selectabila printr-un buton .
Oare se poate suda cvasi MIG cu sarma flux?
Sursele pt MMA au caracteristica coboratoare ,sursele pt MIG au caracteristica urcatoare dar nu stiu caracteristica sursei TIG ; probabil sursa TIG nu are caracteristica coboratoare din moment ce e prezent un comutator MMA-TIG .
Vreau sa aflu care e caracteristica sursei pt procedeul TIG . Cel putin pot sa cauza pt care sudura nu e cum am dorit .


pus acum 5 ani
   
mottofreee
Sudor Incepator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 10
Deci MIG se poate face numai cu invertor MIG .
Ma gandesc sa fac rost e o bucata de sarma cu flux iar o bucsa din aluminiu pot face usor (am una rebutata ,dect sa o gauresc axial) ; cumva sa sabotez arc forceul ,probabil daca comut pe TIG aparatul uita de arc force .
Am de facut suduri la un rezervor de ulei mai aparte .


pus acum 5 ani
   
mottofreee
Sudor Incepator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 7 ani
Postari: 10
O folosesc pt energizarea sarmei flux - o bucsa de 12mm pe care o gauresc cu burghiu cat diametrul firului.
Multumesc de sfat ,chiar aparatul de sudare MMA vreau sa-l folosesc ,un Intensiv Arc 180 .
Aplicatia e un cilindru hidraulic de 40mm intr-o teava patrata de 100x100 .Forta aplicata pe flansa sudata e de 10T iar teva e si rezervor de ulei ;cilindrul se va sprijinii de  flansa care vine sudata la un capat al tevii -pe  flansa vor fi 10T la un moment dat (repetitiv) . Daca flambeaza pa! sudura ,daca clinteste pa! ulei  .


Cred ca pana la urma ma intorc la TIG desii am acces decat la un raci chinezesc ,Millerul a fost ,VSMA (alta chinezarie ) a facut treaba ca nu mai e si acum mai am de facut rost de argon .
Nu stiu cum sa-i explic colegului care ascute electrozi la polizor sa nu mai ascuta toriati ca contamineaza atelierul .Zice ca e suficient sa-ti ti rasuflarea .Asta e ca si in bancul ala ca daca vezi o explozie nucleara sa iei un cearceaf bine udat in spate si sa te indrepti incet spre cimitir .Radioactivitatea ma cam sperie ,nu o poti percepe cu simturile propri iar efectele sunt ireversibile -cancer .

Modificat de mottofreee (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la