FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Lista de useri | Reguli | Cauta | Inregistrare | Login

CHAT GENERAL | CHAT SUDORI | POZE SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie.ro:
Adina Mihaela
Femeie
23 ani
Brasov

cauta Barbat
26 - 44 ani

BannerSudori
| Cerere de munca (SUDOR - caut loc de munca) => ADAUGA ANUNT || Oferta de munca (FIRMA - caut sa angajez sudori) => ADAUGA ANUNT |
Pentru a putea adauga anunturi gratuite si a avea acces total pe forum trebuie sa va INREGISTRATI gratuit!
Spatiu Publicitar Liber
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / CURSURI, SCOALA DE CALIFICARE, AUTORIZARE PENTRU SUDORI / Cum si de unde se obtine POANSONUL Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5 Postati raspuns
Autor
Mesaj Pagini: 1
tibi
Plapumar
Mesaj Privat

Inregistrat: 09-09-2008
Postari: 1
nu scrie nicaieri pe net de asa ceva... pls ajutati-ma 09-09-2008 18:36:16
  Citati
danynyo
Administrator
Mesaj Privat

Din: Bucuresti
Inregistrat: 15-04-2008
Postari: 919
Un sudor poate primii poansonul doar atunci cand este sudor autorizat. Pentru asta se da o proba de autorizare ISCIR de exemplu care am inteles ca este in jur de 1000 de euro si este cea mai buna si este recunoscuta international, dar in cazul in care firma la care lucrezi are interesul sa te autorizeze o va face pe banii lor, iei platind ceva mai putin fiind firma. De exemplu eu lucrez la vulc** s.a si sunt autorizat ISCIR, ASME, TUV, si EN toate costurile autorizarii le-a platit firma, dar eu fiind unul dintre cei mai buni sudori a fost in interesul lor sa ma autorizeze.

_______________________________________
In viata si in natura nu-i nimic fara sudura!
http://facebook.com/forumsudori

11-09-2008 16:00:01
  Citati
BUDA CORNEL
Sudor Incepator
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-03-2010
Postari: 3
danynyo,
nu am apucat sa iti citesc toate chestiile, ca scrii mult.
Dar asta ce scri acum este gresit.
Cu respect,
Cornel Buda
PS Ai auzit de mine?


12-03-2010 14:58:41
  Citati
danynyo
Administrator
Mesaj Privat

Din: Bucuresti
Inregistrat: 15-04-2008
Postari: 919
Stiu un anume sudor foarte bun pe ceare il cheama cornel dar ma indoiesc sa fi tu acela. Daca sti tu cum si de unde se optine pansonul m-am bucura sa ne spui ca poate sunt si altii interesati. 

_______________________________________
In viata si in natura nu-i nimic fara sudura!
http://facebook.com/forumsudori

12-03-2010 15:39:49
  Citati
BUDA CORNEL
Sudor Incepator
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-03-2010
Postari: 3
Prietene,

Haide sa luam lucrurile pe indelete...
Faptul ca un sudor autorizat detine un poanson este adevarat, partial...
poansonul acordat unui sudor autorizat este proprietatea firmei al carui angajat il foloseste in calitatea sa de "Sudor Autorizat".
Ex: Poansonul cu simbol TRS1 este al firmei Transisud din Cluj si este detinut si consemnat in registrul de poansoane de sudorul MZ, autorizat SGS ( Societe Generale de Sourveiance) Daca sudorul MZ pleaca la o alta firma sau lucreaza pentru o alta firma ca persoana fizica , nu prin contract intre firme, nu are dreptul sa foloseasca poansonul TRS1. Deci poansonul este al firmei nu al sudorului. Cred ca acest subiect este foarte clar...
Inca ceva!
Aceste afirmatii sunt valabile pentru oricare din organismele de verificare , din care putem aminti: ISCIR, TUV, SGS, LR, DB, etc, etc.
Si inca ceva....
Un sudor autorizat pe mai multe categorii de autorizare si/sau de mai multe organisme de verificare ( cele amintite mai sus ) in cadrul aceleiasi firme, poate folosi acelasi poanson.
Gata pe aceasta tema!
A doua ta afirmatie: " autorizatia ISCIR este valabila international" nu este adevarata! ISCIR este organismul de verificare si control din Romania care supravegheaza lucrarile in domeniul cazanelor si instalatiilor de ridicat, dar restrictiv pe teritoriul tarii noastre.
Am lamurit si asta!...
Suma de 1000 de euro pentru autorizatia ISCIR este incorect data. De ce?
Exista un tarifar al ISCIR care conduce la preturi diferite functie de categoria de autorizare pe care o solicita sudorul, numarul de ore ale Inspectorului care asista, cheltuieli de deplasare, numarul de probe repetate, etc, etc. Deci ceea ce ai spus este eronat!
Mai departe....
Atentie!
sa te autorizezi ca persoana fizica este ceva ce eu nu am intilnit...si am ceva experienta...De ce? Haide sa fim logici:
1.La baza unei autorizari sta un procedeu omologat de sudare , mai vechi se numea OPS, mai nou WPS.
2. Categoria de autorizare/calificare a sudorului/procedeului de sudare , apare ca o necesitate in vederea executarii unor produse sub incidenta anumitor norme, de unde sa stii ca persoana fizica ce vei suda ca autorizat?
Sunt multe de spus...
Iti recomand doua lucruri:
1. Studiaza bine prscriptiile ISCIR CR7 si CR9  (sunt pe site-ul ISCIR) , respectiv EN 287 si EN15614 , euronorme SR care reglementeaza aceste probleme pe plan european
2. Am mai citit citeva din interventiile tale si mi-ai devenit foarte simpatic si pasionat. Te invit la Cluj, pe cheltuiala noastra (drum, cazare, masa) pentru doua zile pe care le putem stabili ulterior. mai jos vei avea toate datele de contact. Firma noastra , Transisud este un laborator de sudura , destul de bine pus la punct, unde iti vei raspunde la foarte multe din problemele tale. Vom avea curind un site bine pus la punct.
De obicei raspund cu nume, adresa, etc. Ii rog pe cei care vor sa intre in dialog cu noi sa faca acelasi lucru.
Deci:
Adresa mail: E-mail
tel:0723178713
Cu respect
Cornel Buda


12-03-2010 16:31:42
  Citati
danynyo
Administrator
Mesaj Privat

Din: Bucuresti
Inregistrat: 15-04-2008
Postari: 919
Deci la firma din Bucuresti unde am lucrat eu aveam poansonul 107, pe toate autorizatiile mele este trecut acel poanson. In Grecia mi s-au cerut copii dupa autorizatii, mi s-a spus ca se pot prelungii valabilitatea, acolo am lucrat ca sudor intr-o rafinarie si aveam tot poansonul 107. Cum va explicati asta? Autorizatia ISCIR nu am spus ca este valabila ca act international si este luata in cosiderare ca fiind autorizat. Daca duceam o diploma optinuta prin calificarile astea rapide platite cum se fac pe la noi sunt sigur ca nici nu se uita la ea. Oricum vad ca sunteti foarte bine informat. Multumesc pentru raspuns. In felul asta suntem si noi informati mai bine.

Multumesc de invitatie dar eu stau in Bucuresti este este c-am departe Clujul... poate cu alta ocazie daca mai tinem legatura vin cu cea mai mare placere.


_______________________________________
In viata si in natura nu-i nimic fara sudura!
http://facebook.com/forumsudori

12-03-2010 16:49:26
  Citati
BUDA CORNEL
Sudor Incepator
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-03-2010
Postari: 3
D.lor
Tare mi-ar fi drag sa pot sa stau mai mult de povesti cu voi si nu numai pe aceasta tema...dar nu prea am timp...
Repet ! Intelegerea perfecta a acestor lucruri va fi desigur dupa studierea normelor pe care eu vi le-am recomandat.
In foarte multe situatii angajatorii, organismele de verificare, supervizorii, fac greseli, asa cum a fost cazul lui Danynyo in Grecia.
Desigur ca poansonul 107 este consemnat in autorizatia de sudor si am spus ca tu poti avea acest poanson pentru toate autorizatiile pe care le ai indiferent de organismul de verificare sub care ai facut aceste autorizari.
Daca insa te uiti bine pe formulerul autorizatiei o sa vezi ca apare firma unde ai facut aceasta autorizare.
Prin urmare in registrul de evidenta poansoanelor tinut de RTS al acestei firme apare numele tau ca fiind sudorul lor cu acel poanson. Corect era ca noua firma angajatoare sa-ti elibereze un alt poanson , personalizat acelei firme cu un act /decizie anexata autorizatiei tale valabile. Se spune de obiceica:
- WPS-ul este al firmei, facind prin asta dovada capabilitatii de reproducere a unei tehnologii verificate de sudare
- Autorizatia este a sudorului si ii dovedeste competentele acestuia de a face anumite suduri.
- Poansonul este al firmei , de obicei personalizat, si este dat ca un SDV acestuia in vederea marcarii sudurilor efectuate ca angajat. De aceea se tine si evidenta poansoanelor de catre RTS intern.

Domnilor,
Din pacate exista multe nereguli si multa necunoastere in acest domeniu. Noi insa, ca sudori trebuie sa facem mici pasi in a le intelege si in a incerca sa le folosim corect.
Ma bate gindul ca un articol de lamurire pe aceasta tema nu ar fi rau de publicat in revista " Sudura"
Apropo sunteti membri ASR? M-as bucura sa ne intilnim si in acest mod!
Pentru Romulus,
Ai inteles gresit... desigur fiecare sudor are un poanson, nu invers. Se poate ca un sudor sa aiba mai multe poansoane.
Eu vin destul de des la Baia Mare, uneori chiar cu actiuni de autorizare , certificare sau evaluare directa. Mi-ar place sa asisti la astfel de actiuni...Avem contracte cu Adiss, Tehnoline, Investa, Sistem Grup, s.a. Cred ca o personalitate in domeniu , la voi in Baia Mare este ing. Mircea Andreiu de la Amisa.
Cu respect,
Cornel Buda


13-03-2010 08:46:43
  Citati
lexi
Plapumar
Mesaj Privat

Inregistrat: 26-08-2010
Postari: 1
Domnule Cornel Buda, ati intalnit in cariera dumneavoastra si sudorite ? daca da, ce implica aceasta ? as fi interesata de un curs serios in Bucuresti .Va multumesc anticipat daca puteti sa-mi dati un raspuns.

26-08-2010 14:20:33
  Citati
kukubau01
Sudor Avansat
Mesaj Privat

Din: SATUL KU MINISTRI
Inregistrat: 25-03-2010
Postari: 41
mda hai sa comentez putin si asta cu pansonu/1 in lume exista 2 tipuri de imbinari demontabile si ne-demontabile in 2 categori 1in presiune aier si lichid si 2/ in reszistenta vezi A-W-S--AMERICAN WELDING SAFETY MICHIGAN 1921 restu e vrajala denumiri indigene //europene--1 pentrupresiune autorizeaza grirro bucuresti vezi sectia utilaj chimic acum depinde si de perioada de perfectionare a metodei de lucrusi de nevoile companiei argo mig/mag 111+141 cnc etc depinde doamna dima de la personal va da detali ///iar pentru rezistenta pe strada fluviului la fabrica de bere grivita va inscrieti in scoala si dati probele de laborator pe calea giulesti 211 cccfindiferent de procedeu tot la epruve va ajung sudurile//brinnel rokwel wikers///iar pansonu dorn se comanda de catre firma sau persoana autorizata la monetaria statului in baza unui protocol vezi acte rezultate etc in rest spor

_______________________________________
SADISFACTION LABORALL SIEMPRE

03-02-2011 22:30:41
  Citati
stiks
Sudor De Elita
Mesaj Privat

Inregistrat: 23-11-2009
Postari: 151
kukubau... Tu intelegi ce ai scris mai sus? Si daca da, cred ca esti singurul care intelege.... 

04-02-2011 05:18:20
  Citati
Pagini: 1   Postati raspuns
Mergi la
Gazduire Forumuri


 

Page Ranking Tool Certificat Web
Termeni si conditii . ForumSudori
Copyright sudori.3xforum.ro 2008-2017