FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / CURSURI, SCOALA DE CALIFICARE, AUTORIZARE PENTRU SUDORI / Cum si de unde se obtine POANSONUL Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
tibi
Plapumar

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
nu scrie nicaieri pe net de asa ceva... pls ajutati-ma 

cum unde obtine poansonul scrie nicaieri net asa ceva... pls

8.1KB


pus acum 15 ani
   
BUDA CORNEL
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
danynyo,
nu am apucat sa iti citesc toate chestiile, ca scrii mult.
Dar asta ce scri acum este gresit.
Cu respect,
Cornel Buda
PS Ai auzit de mine?


pus acum 14 ani
   
BUDA CORNEL
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
Prietene,

Haide sa luam lucrurile pe indelete...
Faptul ca un sudor autorizat detine un poanson este adevarat, partial...
poansonul acordat unui sudor autorizat este proprietatea firmei al carui angajat il foloseste in calitatea sa de "Sudor Autorizat".
Ex: Poansonul cu simbol TRS1 este al firmei Transisud din Cluj si este detinut si consemnat in registrul de poansoane de sudorul MZ, autorizat SGS ( Societe Generale de Sourveiance) Daca sudorul MZ pleaca la o alta firma sau lucreaza pentru o alta firma ca persoana fizica , nu prin contract intre firme, nu are dreptul sa foloseasca poansonul TRS1. Deci poansonul este al firmei nu al sudorului. Cred ca acest subiect este foarte clar...
Inca ceva!
Aceste afirmatii sunt valabile pentru oricare din organismele de verificare , din care putem aminti: ISCIR, TUV, SGS, LR, DB, etc, etc.
Si inca ceva....
Un sudor autorizat pe mai multe categorii de autorizare si/sau de mai multe organisme de verificare ( cele amintite mai sus ) in cadrul aceleiasi firme, poate folosi acelasi poanson.
Gata pe aceasta tema!
A doua ta afirmatie: " autorizatia ISCIR este valabila international" nu este adevarata! ISCIR este organismul de verificare si control din Romania care supravegheaza lucrarile in domeniul cazanelor si instalatiilor de ridicat, dar restrictiv pe teritoriul tarii noastre.
Am lamurit si asta!...
Suma de 1000 de euro pentru autorizatia ISCIR este incorect data. De ce?
Exista un tarifar al ISCIR care conduce la preturi diferite functie de categoria de autorizare pe care o solicita sudorul, numarul de ore ale Inspectorului care asista, cheltuieli de deplasare, numarul de probe repetate, etc, etc. Deci ceea ce ai spus este eronat!
Mai departe....
Atentie!
sa te autorizezi ca persoana fizica este ceva ce eu nu am intilnit...si am ceva experienta...De ce? Haide sa fim logici:
1.La baza unei autorizari sta un procedeu omologat de sudare , mai vechi se numea OPS, mai nou WPS.
2. Categoria de autorizare/calificare a sudorului/procedeului de sudare , apare ca o necesitate in vederea executarii unor produse sub incidenta anumitor norme, de unde sa stii ca persoana fizica ce vei suda ca autorizat?
Sunt multe de spus...
Iti recomand doua lucruri:
1. Studiaza bine prscriptiile ISCIR CR7 si CR9  (sunt pe site-ul ISCIR) , respectiv EN 287 si EN15614 , euronorme SR care reglementeaza aceste probleme pe plan european
2. Am mai citit citeva din interventiile tale si mi-ai devenit foarte simpatic si pasionat. Te invit la Cluj, pe cheltuiala noastra (drum, cazare, masa) pentru doua zile pe care le putem stabili ulterior. mai jos vei avea toate datele de contact. Firma noastra , Transisud este un laborator de sudura , destul de bine pus la punct, unde iti vei raspunde la foarte multe din problemele tale. Vom avea curind un site bine pus la punct.
De obicei raspund cu nume, adresa, etc. Ii rog pe cei care vor sa intre in dialog cu noi sa faca acelasi lucru.
Deci:
Adresa mail:
tel:0723178713
Cu respect
Cornel Buda


pus acum 14 ani
   
BUDA CORNEL
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
D.lor
Tare mi-ar fi drag sa pot sa stau mai mult de povesti cu voi si nu numai pe aceasta tema...dar nu prea am timp...
Repet ! Intelegerea perfecta a acestor lucruri va fi desigur dupa studierea normelor pe care eu vi le-am recomandat.
In foarte multe situatii angajatorii, organismele de verificare, supervizorii, fac greseli, asa cum a fost cazul lui Danynyo in Grecia.
Desigur ca poansonul 107 este consemnat in autorizatia de sudor si am spus ca tu poti avea acest poanson pentru toate autorizatiile pe care le ai indiferent de organismul de verificare sub care ai facut aceste autorizari.
Daca insa te uiti bine pe formulerul autorizatiei o sa vezi ca apare firma unde ai facut aceasta autorizare.
Prin urmare in registrul de evidenta poansoanelor tinut de RTS al acestei firme apare numele tau ca fiind sudorul lor cu acel poanson. Corect era ca noua firma angajatoare sa-ti elibereze un alt poanson , personalizat acelei firme cu un act /decizie anexata autorizatiei tale valabile. Se spune de obiceica:
- WPS-ul este al firmei, facind prin asta dovada capabilitatii de reproducere a unei tehnologii verificate de sudare
- Autorizatia este a sudorului si ii dovedeste competentele acestuia de a face anumite suduri.
- Poansonul este al firmei , de obicei personalizat, si este dat ca un SDV acestuia in vederea marcarii sudurilor efectuate ca angajat. De aceea se tine si evidenta poansoanelor de catre RTS intern.

Domnilor,
Din pacate exista multe nereguli si multa necunoastere in acest domeniu. Noi insa, ca sudori trebuie sa facem mici pasi in a le intelege si in a incerca sa le folosim corect.
Ma bate gindul ca un articol de lamurire pe aceasta tema nu ar fi rau de publicat in revista " Sudura"
Apropo sunteti membri ASR? M-as bucura sa ne intilnim si in acest mod!
Pentru Romulus,
Ai inteles gresit... desigur fiecare sudor are un poanson, nu invers. Se poate ca un sudor sa aiba mai multe poansoane.
Eu vin destul de des la Baia Mare, uneori chiar cu actiuni de autorizare , certificare sau evaluare directa. Mi-ar place sa asisti la astfel de actiuni...Avem contracte cu Adiss, Tehnoline, Investa, Sistem Grup, s.a. Cred ca o personalitate in domeniu , la voi in Baia Mare este ing. Mircea Andreiu de la Amisa.
Cu respect,
Cornel Buda


pus acum 14 ani
   
lexi
Plapumar

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
Domnule Cornel Buda, ati intalnit in cariera dumneavoastra si sudorite ? daca da, ce implica aceasta ? as fi interesata de un curs serios in Bucuresti .Va multumesc anticipat daca puteti sa-mi dati un raspuns.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la