FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sweet31 din Bucuresti
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / PROBLEME SI DISCUTII TEHNICE GENERALE / am si eu o intrebare pentru specialisti Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
mihaita_1600
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
in primul rand salut tuturor. si acum pe scurt. am de sudat un cadru moto (yamaha thundercat din 2000), mai precis codita motocicletei, pe care trebuie sa o tai jos si sa sudez alta in locul ei (deoarece a suferit un mic accident si s-a indoit iremediabil). mentionez ca acest cadru este din fier (otel) nu din aluminiu. va rog sa imi spuneti ce metoda de sudura imi recomandati sa folosesc pentru sudarea noii codite, in conditiile in care vreau sa fie o sudura rezistenta si de calitate. mentionez si ca bucata ce trebuie sudata este din tabla subtire si sudura trebuie sa suporte greutatea a doi pasageri (aprox 150 kg) si presiunea telescopului care sustine bascula si roata spate. ma intereseaza daca sudura mig / wig / electrozi / CO2 / flacara etc. e optima a se folosi in aceste conditii si pentru aceasta lucrare. multumesc anticipat

pus acum 14 ani
   
mihaita_1600
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
multumesc mult. am gasit pe cineva care sudeaza wig si pe cineva care sudeaza cu CO2. am inteles de la voi ca e preferabil sa aleg sudura wig. si inca o nelamurire. cum pot controla ulterior sudura? sa stiu k e ok si k nu ma trezesc cu surprize sau fisuri cand mi-e lumea mai draga (la viteze mari in mers, nu exagerate, vorbesc peste 100 km/h, fiind vorba despre o motocicleta)

pus acum 14 ani
   
mihaita_1600
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
cel care mi-ar putea suda wig are un atelier de fier forjat, nu prea are experienta cu caroserii de masini sau cadru de moto. de aceea va intreb cum pot verifica/controla ulterior lucrarea, ca n-am pe cine sa pun si eu nu ma prea pricep. multumesc anticipat pentru raspunsurie prompte.

pus acum 14 ani
   
TANIA
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
Buna ziua tuturor  Va rog , daca stie cineva cum se echipeaza un aparat de sudura autogen cu opritoare de flacara conform normelor de protectie sau de unde ma pot documenta. Va multumesc !

pus acum 14 ani
   
TANIA
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
Va multumesc pt promptitudine. As mai vrea sa stiu daca exista o regula de lungime a furtunelor la montajul opritoarelor pe furtun. De exemplu: daca am un aparat de 50 de m lungime furtun , opritoarele trebuie puse la o anumita distanta ? (ex: la 25 m sau la 10m ? ) Sper ca  nu sunt agasanta si va multumesc din nou.

pus acum 14 ani
   
TANIA
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
BUNA ZIUA ! AS MAI AVEA O INTREBARE. DACA EU SUDEZ CU OXIGEN SI GAZ ( BUTAN, METAN ) CE OPRITOARE TREBUIE SA FOLOSESC ? PUN PE FURTUNUL DE GAZ OPRITOR DE ACETILENA  SAU DE OXIGEN? SAU EXISTA SPECIALE?

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la