FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI
Cauti raspunsuri la intrebari tehnice? Esti sudor si cauti un loc de munca? Vrei sa te consulti cu alti colegi pentru a rezolva problemele legate de sudare? Alatura-te comunitatii! Vom fi cu totii mai puternici si mai informati! Te asteptam sa deschizi noi subiecte de discutie pe Forumul Sudorilor din Romania! Suntem si pe facebook (Forum Sudori).
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolo pe Simpatie
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 52 ani
FORUM DE SUDURA - PENTRU SUDORI / SURSE DE SUDARE. INFORMATII, COMPARATII, PRETURI, SFATURI / Info legate de achizitia si performatele unui aparat de sudura MIG/MAG Moderat de rbostan65, romy45, sniper30, spik1, tester33, welder5
Autor
Mesaj Pagini: 1
iahim47m
Sudor Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 3
Salutare tuturor!
Sa spun din capul locului ca sunt paralel cu ceea ce inseamna aparatele de sudura si tehnologia sudurii.
Asa stand lucrurile, as vrea sa supun atentiei dv. o problema vis-a-vis de achizitionarea si performantele unui aparat de sudura in mediu protejat, second hand, tip Turbo Telmig 130, de la Telwin, Italia. Aveti mai jos un link pt. a va lamuri despre ce este vorba. ... s%3Disch:1
Ideea este ca pe mine m-ar interesa un aparat cu care sa pot suda teava si profile de otel laminat de max. 5mm grosime si cu alimentare la 220V. Deci nu vreau ceva pt. sina de tren.
Problema mea este ca am gasit unul second, asemeni celui din link, dar nu sunt lamurit de cum se face racordul la butelia de argon, intrucat din aparat iese un simplu furtunas cu diametrul exterior cam ca si cel de perfuzie, doar ca are peretii mai grosi. Atat, fara racorduri, ceasuri si ce ar mai trebui.
Dupa cum puteti observa si in prezentarea din  link, exista kit-uri pt. racordarea la butelie de unica folosinta, pt. butelie reincarcabila si butelie industriala (apropos, care este diferenta dintre ultimele doua tipuri de butelii, reincarcabila si industriala).
Din pacate, nu am gasit pe nicaieri date si/sau imagini cu respectivele kit-uri. Sincer, nu sunt foarte incantat de butelia de unica folosinta, mai degraba as vrea sa pot folosi una reincarcabila de 5-10 litri.
Bun, ca sa  nu va stresez prea mult, as dori sa cunosc parerile dv. in legatura cu aparatul mai sus-prezentat in privinta performantelor tehnice si daca se preteaza la ce as dori eu sa fac cu el.
De asemenea, sunt interesat si de performantele si robustetea aparatului Einhell BT-GW 150, de productie chinezeasca. Pe aici, pe forum, vad ca exista cineva care foloseste asa ceva cu performante satisfacatoare. Problema mea ar fi in legatura cu fiabilitatea acestei marci. Aveti un link mai jos: ... 19417.html
O ultima intrebare ar fi in legatura cu aparatele clasice se sudura, cu electrod invelit, ceea ce se cheama MMA (nu stiu cum se traduce, dar poate aflu acum). As vrea sa stiu care este diferenta intre aparatele de tip transformator, invertor si(parca) redresor.
In speranta ca nu v-am plictisit prea mult, va salut si astept cu interes informatiile de la dv. Din pacate, pe net-ul romanesc nu se gasesc prea multe informatii in legatura cu toate cele mai sus-mentionate, iar in magazinele care comercializeaza asa ceva (sau si asa ceva), gasesti doar persoane plictisite si fara cunostinte in domeniu.


pus acum 13 ani
   
emilnita
Sudor Profesionist

Din: București
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 53
Salutare,
Ambele aparate pe care le-ai ales nu sunt bune doar dacă vrei să sudezi din an în paște, adică hobby.
Sunt mici ca și curent de sudare, iar performanțele în termeni de durată activă sunt JALNICE.
Șina de tren nu se sudează MIG/MAG.

Aparatul Telwin Turbo 130 are 120A la o durată activă de 7%. Adică vei putea suda la curent maxim circa 42 de secunde după care, restul de timp până la 10 min vei sta sa te uiți la el.
Ce mai... o desfătare pentru cei care vor să stea mai mult decât să muncească!   
Sudează foarte bine cu sârmă de 0,6mm cu care ai o productivitate de melc.
la fel și Einhell...
Buteliile reîncărcabile sunt de volume mai mari și mult mai rezistente și nu sunt decât pentru uz industrial. Gazele tehnice gen argon, CO2 sunt pentru uz industrial fiind gaze tehnice. Clasificarea în reîncărcabilă și pentru uz industrial nu își are rostul.
Conectarea la butelia de gaz se face cu ajutorul unui reductor de presiune pentru CO2/Ar care reduce presiunea din butelie (circa 150 - 170 bar) până aproape la presiunea atmosferică și la un debit de 5 - 20 l/min.
La ultima întrebare avem așa:
- MMA - manual  metal arc - sudarea manuală cu electrod învelit - SMEI
- diferența dintre tipurile de echipamente transformator și invertor (redresoare nu prea se mai fabrică și în curând nici trafuri cred că nu se vor mai produce)
1. echipament tip transformator
- robust
- greutate mare / portabilitate scăzută
- se poate regla doar curentul de sudare
- randament mic de transformare a energiei electrice, circa 15%-25% / consumă mult și de pomană

2. echipament tip invertor
- fiabilitate crescută
- greutate mică/portabilitate crescută
- pot regla curentul de sudare  și are funcții automate HOT START, ARC-FORCE și ANTISTICK (caută pe forum că găsești ce sunt). Funcțiile Hot Start și Arc-Force pot fi reglabile
- randament mare de transformare a energie electrice, 70%-90%

De găsit pe net articole despre sudare, nu prea cred ca ai căutat, pentru că o căutare pe Google te ducea aici:
http://sudura.com/e-store/index.php/des ... c_137.html

Spor la sudat! 


_______________________________________
Dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine însuți!

pus acum 13 ani
   
vsupiala
Plapumar

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
buna ziua tuturor!
As dori un sfat in legatura cu achizitionarea unui aparat de sudura MIG MAG.Care e problema: vreau un aparat monofazat pe care sa il folosesc pentru confectii metalice gen fier forjat(grosime maxima partrat de 12 plin,uzual grosimi de 3-4 mm) ceea ce am gasit eu este un ap. cu reglaj de la 40-200A si 150A la 60% .Intrebarea mea este daca acest aparat va face fata sa imi ofere o sudura cu o buna patrundere a materialului la grosimile maxime? As mai avea o varianta cu un Telwin 40-270A si 150A la 60% ,dar nu am incredere in acesta pt ca desi este mai puternic este mai ieftin cu 200euro si din cate stiu are tranformatorul din ALUMINIU iar primul il are din CUPRU.
  Nu vreau sa fac ACUM o economie de 200euro ca apoi sa cheltuiesc mult mai mult pt a obtine ceea ce imi doresc de fapt.
  Astept parerea unei persoane avizate in domeniu.
                                                                                                 


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la